A visszaszámlálás elindult: Bárki nyomon követheti, hogy mikor érkezik Pécsre a Tour de Hongrie

2024. április 29. 16:13 2024. ápr. 29. 16:13

A Tour de Hongrie 2024 rendezvényeinek és versenyeinek népszerűsítése érdekében egy közel négyméteres táblát helyezett el a PSN Zrt. a Városháza előtt, ahol mindenki számára láthatóvá válik a pécsi szakasz útvonala, a kiemelt szurkolói zónák elhelyezkedése, a Bike Weekend fő eseményei, valamint egy digitális kijelzőn a Siófok-Pécs szakasz rajtjáig hátralévő idő.

Pécs a Tour de Hongrie kerékpárverseny egyik különleges állomása, és nem csupán a híres Bárány úti emelkedő miatt, hanem a számos kiegészítő program miatt is. Ezért május 11-én és 12-én először rendezik meg a Bike Weekendet, azaz egy teljes hétvége csak a kerékpározásról fog szólni.

A pécsi belváros vitathatatlanul az egyik leglátványosabb helyszíne a versenynek. Érdemes itt élőben átélni a nemzetközi világsztárokat felvonultató, rendkívüli esemény hangulatát a Széchenyi téren kiemelt szurkolói zónában.

A verseny és a programok népszerűsítése érdekében a Városháza helyeztek el egy közel négyméteres táblát, ahol mindenki láthatja a verseny záró, pécsi szakaszának útvonalát, a kiemelt szurkolói zónákat, valamint a Bike Weekend legfontosabb eseményeit, és egy digitális kijelzőn az időt a mindent eldöntő Siófok-Pécs szakasz rajtjáig.

Az órát Nyőgéri Lajos alpolgármester, Máté János, a PSN Zrt. vezérigazgatója és Mudra Málna, az I. Zsolnay-kupa kategória győztese közösen indította el 14:10-kor, pontosan 12 nappal és 22 órával a Tour de Hongrie 2024 5. szakaszának siófoki rajtja előtt.

A mezőny május 12-én háromszor halad át a Széchenyi téren, a cél pedig az állatkertnél lesz.

És ez még nem minden!

Kedden ünnepélyes keretek között adják át a nagyközönségnek a Tour de Hongrie 2024 Pécs kiállítást az Árkád Bevásárlóközpontban. A tárlatot Péterffy Attila, Pécs MJV polgármestere, Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie 2024 főszervezője, valamint Krutek László, a Lotus Cycling Team kerékpáros edzője, a Tour de Hongrie 2024 Pécs szervezőbizottságának tagja nyita meg.

 

Forrás: PSN Zrt.