Na vajon lesz vihar a hétvégén?

2016. július 1. 07:30 2016. júl. 1. 07:30

Lesz hát! Pénteken meg kettős fronthatás borzolja pattanásig az idegeket.

Pénteken is marad az igazi nyári idő, 29-34 fokos csúcshőmérséklettel – ígéri az Időkép. Több órára kisüt a nap, de kicsivel több lehet a felhő, mint az előző napokon, és jellemzően az északi és dunántúli tájakon helyenként zápor, zivatar is kialakulhat.

Kettősfronti hatás lesz. Ez azért jó, mert mind a hideg-, mind a melegfrontra érzékenyek érezhetik, senki sem marad ki a jóból. Jellemző tünetek a fejfájás, levertség, álmatlanság, ingerlékenység, lassúbb reakció, csökkent koncentráló képesség, de felerősödhet a depresszióra való hajlam kialakulása is. Kettős fronthatás esetén felerősödnek a reumatikus és a görcsös fájdalmak is. Ennyi erővel lehetne 13-a is.

Szombaton is marad a kánikula, délután 30-35 fokra van kilátás. Késő délutánig csak néhol, majd estefelé egy közeledő hidegfront hatására a Dunántúlon és északon már egyre többfelé alakulhat ki zápor, zivatar.

Vasárnap eleinte elszórtan, majd egyre inkább keleten várható további zápor, zivatar. Feltámad a szél, többfelé erős, viharos lökések kísérhetik az északi-északnyugati légmozgást. Kissé visszaesik a hőmérséklet, 22-31 fok várható.