Besh O Drom, Wombo, A te országod, Egyasszony - koncert és színház a Katlanban

2016. július 23. 19:27 2016. júl. 23. 19:27

Alig több, mint másfél hét múlva elindul a 9. Ördögkatlan Fesztivál, ahol a kiállítások, filmek és beszélgetések mellett rengeteg jobbnál jobb koncert is várja a látogatókat. Meg persze színház is minden mennyiségben. Szubjektív programajánló, második felvonás.

Színházba, magyar!

Nagyon sok színházi programmal készültek idén is az Ördögkatlan szervezői, mi sem törekedünk a teljes paletta bemutatására - ezért is szubjektív a válogatás -, de azért földobunk pár ötletet, amikre jó lenne eljutni.

Augusztus 2-án még csak félgőzzel fog működni a fesztivál, ennek ellenére Nagyharsányban este hattól a tornateremben a tatabányai Jászai Mari Színház Tartuffe-jét lehet megnézni. A darabot és a szereplőket a POSZT-on mindenki dicsérte, Danis Lídia a legjobb mellékszereplő díjával, míg Szikszai Rémusz rendező a legjobb dramaturgnak járó díjat nyerte el.

Sorszám kell a bejutáshoz!

A sorszámosztás 2-án csak Kisharsányban és Nagyharsányban lesz elérhető 15 órától, további infókat a rendszerről itt olvashatnak.

Este héttől Kisharsányban a Kovács Udvarház Pajtájában a Pesti Magyar Színiakadémia A hullám című német film alapján készült Hullám című darabját mutatja be. Sorszám kell a bejutáshoz! (A darab augusztus 4-én 14 órától is látható ugyanott.)

Este kilenc órától Nagyharsányban a focipályán a Bárka-Arka címmel a Teatr Osmiego Dnia – Artus (In Memoriam Bárka Színház) koprodukciójában lesz látható. A magyarul Nyolcadik Nap Színháza névre hallgató lengyel csapatot a színháztörténet Rolling Stones-aként emlegetik, utcaszínházi előadásukban az ő múltjuk mellett az idén 20. évét már megünnepelni nem tudó Bárka Színházra is emlékeznek.

Augusztus 3-án Villánykövesden a Faluházban Sex, Drogs, Gods and Rock and roll címmel az Aradi Kamaraszínház és vele Harsányi Attila radikális stand up tragedy-jét lehet megnézni. Sorszám kell, a darabot 16:30-tól is lehet látni.

Kisharsányban délután kettő órától a Kovács Udvarház kisszobáiban a Pesti Magyar Színiakadémia elsős osztálya tart önboncolgatást a közönség és a Feldmár Intézet segítségével Így zajla bennünk... címmel. Az önboncolást 17:30-tól megismétlik. Sorszám kell!

A Palkonya-széli Mokos Pincészetben a Katlan egyik díszvendége, Udvaros Dorottya Ingmar Bergman Őszi szonáta című filmje alapján készült darabban fog játszani Radnay Csillával, Fodor Annamáriával és Széll Attilával. 17:30-tól ismétlik a darabot. Sorszám kell!

Kisharsányban a Kovács Udvarház Pajtájában 14:30-tól a kaposvári ötödéves színművészetisek Fürdőavatás című darabjukat/vizsgaelőadásukat mutatják be Felhőfi-Kiss László rendezésében. Sorszám kell!

Nagyharsányban a tornateremben 17 órától a Katona József Színház mutatja be Ascher Tamás rendezésében az Abigail bulija című előadásukat, melyet este 8 órától megismételnek. Szereplők: Rezes Judit, Kocsis Gergely, Jordán Adél, Ötvös András, Ónodi Eszter. Sorszám kell!

Ha valaki a kellemest összekötné a hasznossal, akkor irány Beremend és a strandfürdő, Köles Feri és a Faluturisták ugyanis idén itt akcióznak. (Augusztus 4-én és 5-én és 6-án is 17 órától kezdenek.) Sorszám kell!

Szenzáció, házi bemutató! A k2 Színház két éve visszatérő vendége a Katlannak, láthattuk már tőlük A nagyharsányi menyasszonyt és A kisharsányi vőlegényt, idén pedig az ősbemutatót Villánykövesden tartják A villánykövesdi vőfély avagy... címmel délután 5 órától. Pontos helyszín még nincs, sorszám kell a darabra!

Kisharsányban a Teleki Kertben este hat órától az argentin Manoamano csapata és Muruya légtornászkodik és kötéltáncol. Sorszám kell.

Ugyancsak Kisharsányban a Kovács Udvarház Pajtájában este fél nyolctól a Szentivánéji álom magyar falusi változatát játssza M/ámor vagy amit akartok címmel Molnár Gusztáv, Gerlits Réka, Géczi Zoltán és Bakonyi Alexa. Sorszám kell!

Nagyharsányban a Narancsligetben éjjel 10 órától Majdnem húsz (Kiképzés) címmel az egykori Bárka Színházban felnőtt színészek ősbemutatót tartanak, a darabot Tasnádi István írja. Az előadást augusztus ötödike kivételével - amikor 17 órától kezdenek - minden este 10 órától játsszák. Sorszám kell!

Augusztus 4-én délután 1 órától Villánykövesden a Faluházban Lázár Kati játssza Jászai Marit a Kripli Mariban. (Augusztus 5-én 17:30-tól ismétel a művésznő.) Sorszám kell!

Ha oda nem jutnának be, 13:30-tól ugyancsak Villánykövesden A villánykövesdi vőfély avagy címmel a k2 Színház mutatja be az idei darabját. (Augusztus 4-én 17:30-tól, 5-én 17 órától is játszanak.) Helyszín még nincs, majd kiderül. Sorszám kell!

Nagyharsányban délután 4 órától a Forte Társulat mutatja be a rendszerváltást A te országod című darabjukkal, mely az idei POSZT-on a legjobb rendezés díját kapta meg. (Este nyolctól ismételnek.) Sorszám kell!

Villánykövesden a Faluházban a nagy sikerű Egyasszony Tenki Réka előadásában. Kezdés: 18:00. (Augusztus 5-én 13 órától ismétlés.) Sorszám kell!

Kisharsányban a Kovács Udvarház Pajtájában este hattól és fél kilenctől a Pesti Magyar Színiakadémia Puncipoly címmel női sorsokról, érzésekről beszél és játszik 18 éven felüli nézőinek. Sorszám kell!

Kisharsányban a Templomkertben este fél héttől ugyancsak a Pesti Magyar Színiakadémia növendékei játszanak A Sanyibá címmel, az 1848-as forradalmat elhozva a faluba.

Este kilenctől Nagyharsány mellett a Szoborparkban a kaposvári színművészetisek mutatják be Weöres Sándor Psyché című művét Vidnyánszky Attila rendezésében. Az előadást 18 éven felüli nézőknek ajánlják. (Augusztus 5-én ugyancsak este kilenctől ismételnek.) Sorszám kell!

Éjjel 11 órától Kisharsányban a Teleki Kertben Kovács Gerzson Péter díszvendég koreografálja a TranzDanz társulatot Déja Vu címmel. Sorszám kell!

Augusztus 5-én Kisharsányban a tornateremben a FAQ Társulat A hahagáj című darabját adja elő 15 órától. Sorszám kell!

Palkonya szélén a Mokos Pincészetben 15 és 18 órától Nézőművészeti Főiskola csapatától a Don Quijote című darabjukat lehet megnézni Parti Nagy Lajos szövegével, Kapával, Pepével és még sokakkal. Sorszám kell!

Nagyharsányban 16 és 20 órától a tornateremben a Nemzeti és a kaposvári Csiky Gergely Színház koprodukcióját, a A gát című darabot lehet látni. (Augusztus 5-én ugyancsak ebben a két időpontban játszanak.) Sorszám kell!

A TÁP Színház is bemerészkedik a Katlanba, 5-én este héttől Nagyharsányban a Narancsligetben a méltán híres/hírhedt Minden rossz varietével láncolják magukhoz a közönséget. Sorszám kell!

Augusztus 6-án a már a fesztivál kezdete előtt megérkező szentesi drámaisok is megmutatják az alig pár nap alatt létrehozott vizsgadarabjaikat Kisharsányban a tornateremben 17 órától. Öttől az elsősök kezdenek, hat órától jönnek a másodikosok, este héttől az Exek a szegedi Thealteren létrehozott utcaszínházukat mutatják be, nyolc órától pedig az idén végzett osztály saját magának rendezett Godot-ra várva című előadását lehet megnézni. Sorszám kell!

Nagyharsányban a Szoborparkban este hat órától a negyedéves színművészetisek Zsótér Sándor rendezte Sirályára lehet menni. (este kilenctől ismételnek.) Sorszám kell!

Nincs Katlan Mulatság nélkül! Este kilenctől a Narancsligetben Kapa, Pepe és Szikszai Rémusz újra mulatni akar. A fesztivál teljes színházi programja ezen a linken olvasható, és lesznek izgalmas workshopok is, amikről itt tájékozódhatnak. [hr]

Így táncolunk hajnalig

Megszámolni sem tudjuk, meg nem is akarjuk igazából, hogy mennyi zenei programból válogathatnak idén a Katlanlakók, itt már a bőség zavarával lehet küzdeni. A teljes lista itt olvasható, mi csak csemegézünk.

Augusztus 2.

Nagyharsányban az Árokpart Bárnál este héttől az Ivyz evez a hard rock irányába, nyolctól Upor András a delta bluest mutatja be, kilenctől a Papaver Cousins folkol és blúzol. Este 10-től a focipályán a Quimby keresi a vörös holdat, meg Nyinát. Quimby után a a focipályán Le Skeleton Band néven újabb francia csapat őrültködik, izgalmasnak hangzik. A Nappali Bárnál a koncertjük után pedig a wombo Orchestrából Fredifr3d adja meg a buli irányvonalát.

Kisharsányban a Kovács Udvarházban éjjel 11-től minden színészzenekarok ősatyja, a Harmadik Figyelmeztetés nyomja.

Augusztus 3.

A Vylyan Teraszon 17:30-tól Syrius Legacy címmel a legendás Az ördög álarcosbálja című lemezét játsszák.

Nagyharsányban az Árokpart Bárnál este hattól The Allreadies utazik a grunge, az indie-rock és egyéb más műfajok hullámain. Héttől Sam "Redbreast" Wilson az észak-mississippi blues tájára kalauzolja a hallgatókat. Nyolctól Zanzinger, fél tíztől The Best Bad Trip, 11 órától Sorbonne Sexual.

Nyolctól a Narancsligetben Le Skeleton Band, Tom Waitts után nagyon szabadon.

Kilenctől Kisharsányban a Teleki Kertben írók és költők zenélnek, zenészek meg írnak, Rájátszás lesz, új dalokkal.

Este tíztől Nagyharsányban a focipályán a Wombo Orchestra nyomja, 11-től utánuk pedig a Besh O Drom jön. Ugrálás, izomláz, jókedv és légszomj garantált. Utánuk a Nappali Bárnál okoselektronika Betwixt prezentálásában.

Kisharsányban a Kovács Udvarházban az udvaron este 11-től a Romungro Gipsy Band csalinkázik a műfajok közt.

Augusztus 4.

Délután négytől a Vylyan Teraszon a Singas Project játszik.

Este héttől Villánykövesden a parkban Palya Bea és zenekara koncertezik.

Nagyharsányban az Árokpart Bárnál este nyolctól Wombo szaxofonosa új formációja, az Olivero and Sukh Mahal zenél. Utánuk fél 10-től a Macskák esernyővel finom hálószobazenéje jön, többen a k2 Színházban játszanak. Az este az Árokpartnál a Kubalibre zárja.

A focipályán fél 10-től a Psycho Mutants nyomja a bulit, utánuk 11-től a PASO érkezik. Kisharsányban ugyanebben az időpontban a Le Skeleton Band indítja be a bulit a Kovács Udvarházban.

Augusztus 5.

Délután négytől Nagyharsányban Both Miklós a saját udvarán ukrán-magyar zenei műhelyét tartja, szombaton pedig zárókoncert is lesz.

Öttől a Narancsligetben Jordán Adél és a Puszi zenekar Tánc zene röhögés címmel koncertezik. Éjjel a Nappali Bárnál is föllépnek majd a focipályán, az utolsó nagykoncert végéhez igazodva.

Este héttől Villánykövesden a parkban Lajkó Félix az Így jöttem című albumát mutatja be.

Kisharsány, kilenc óra: Parno Graszt a Teleki Kertben.

Nagyharsányban a focipályán este 10-től a Muriel nyomja a popzenét, 11-től Péterfy bori és a Love Band váltja őket. Péterfy Boriékkal párhuzamosan az Árokpart bárnál Lenthár Balázs kocsmatrubadúr játszik kocsmabluest, meg ilyeneket.

Kisharsányban éjjel 11-től a Kovács Udvarházban a Wombo Orchestra rúgja be a partit.

Augusztus 6.

15 órától Beremenden a strandon nyomja a Junkie Jack Flash. A fiúk kicsit rápihennek, és este 10-től Nagyharsányban a focipályán nyomják a rockot majd. Utánuk 11-től a Kiscsillag jön, majd a koncertjük végeztével a Nappali bárnál hív egy utolsó mulatozásra mindenkit a Wombo Orchestra.

Nagyharsányban a Narancsligetben Müller Péter Sziámi Andfriends-koncert lesz este héttől, az apokalipszis ott és akkor garantált lesz.

Kisharsányban a Teleki Kertben este kilenctől Beck Zoli és a 30Y nyomja.