Kigyulladt szénatárolóval, fakidőlésekkel és balesettel küzdöttek a tűzoltók

2016. július 25. 15:22 2016. júl. 25. 15:22

Szénatárolóban keletkezett tűz Kisharsányban a hétvégén, de több fakidőléshez és súlyos balesethez is riasztották a Baranya megyei tűzoltókat.

Összesítette a július 23. és 24-ei hétvégén történt vonulásait a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság (BMKI). Baleset, fakidőlések és egy kigyulladt szénatároló adta föl a leckét a megyei tűzoltóknak.

Július 23-án este két személyautó ütközött össze Oroszló közelében a 66-os főúton. Az egyik járműbe szorult sérültet a komlói hivatásos tűzoltók feszítő-vágó eszközök segítségével emelték ki a roncsból. A műszaki mentés ideje alatt teljes útlezárás volt érvényben az érintett útszakaszon.

Július 24-én hajnalban egy szénatároló gyulladt ki a Baranya megyei Kisharsányban. A lángokat a szomszédok vették észre, akik hívták a tűzoltókat. Egy húsz négyzetméteres, nyitott oldalú, palatetős tárolóban keletkezett tűz, amelynek következtében az ott tárolt három körbála elégett. A siklósi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Július 24-én több helyen is fakidőlés akadályozta a közúti közlekedést. Kisvaszar és Komló között egy négyméteres faág tört le, és zárta el az utat. Hobol település határában két helyen is fa dőlt az útra. Tótszentgyörgy és Nemeske településeken több helyen is leszakadt faágak okoztak félpályás útzárat. Minden esetben a tűzoltók láncfűrésszel és kézi erővel tették szabaddá az érintett útszakaszokat.