Egymilliárdot húzna le az államról működtetésre a pécsi önkormányzat

2016. július 25. 17:49 2016. júl. 25. 17:49

Összesen egymilliárd forintnyi kiegészítő támogatásra nyújtana be pályázatot a pécsi önkormányzat a Belügyminisztériumnál. Az előterjesztésben Páva Pécs finanszírozási helyzetével magyarázza a lépést.

Egymilliárd forintnyi pluszforrásra adna be pályázatot a pécsi önkormányzat a Belügyminisztériumhoz.

Az erről szóló előterjesztést Páva Zsolt pécsi polgármester szignózta. A dokumentumban a következő szerepel a lépés indoklásaként:

"Javaslom, hogy Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata finanszírozási helyzetére való tekintettel éljen a helyi önkormányzatok 2016. évi kiegészítő támogatás igénylésének lehetőségével. Az igényelt támogatási összeg várhatóan 1 Mrd Ft, függően attól, hogy a pályázat elbírálása során a benyújtott igények alapján mely kifizetéseket részesíti előnyben a döntéshozó a támogatandó céloknak megfelelően. Az elnyert összeget az önkormányzat működési célokra (közüzemi díjak fizetésére, településüzemeltetésre, étkeztetés fizetésére, valamint óvodai, iskolaműködtetési, szociális alapellátási, kulturális feladatok ellátására) fordíthat."

Hogy a pályázaton elindulhasson Pécs, ahhoz a Jogi és Ügyrendi Bizottságnak is rá kell bólintania az ügyre a városházán. Mivel a bizottságban egy híján mindenki fideszes képviselő, így nincs nagyon kétség abban, hogy mi lesz a döntés eredménye július 26-ai ülésükön.