Szomjas? Akkor kattintson ide a kutakért

2016. július 26. 13:21 2016. júl. 26. 13:21

Egyetlen közkutat jelöl csak a pécsi belvárosban egy új weboldal, méghozzá az Eszperantó parknál a hittudományi főiskolánál. Pedig akad azért még pár a belvárosban. Jó hír, hogy bárki adhat új víznyerő helyet a térképhez.

Nagy feladatba kezdett bele a Minimal Mass csapata, online térképre gyűjtötték Magyarország összes közkútját, melyből ingyen olthatja bárki a szomját - olvasható a hvg.hu cikkében.

"A Közkutak nevű weboldalon Magyarország térképe látható, amin a nagyvárosoknál feltüntetett, sötétsárga, citromsárga és zöld színű körbe írt szám jelzi, az adott térségben hány darab ivókút található. Minél jobban ráközelítünk az adott területre, annál pontosabban mutatja a térkép, hol található a vízvevő hely. A képernyő bal oldalán látható keresőmező segítségével nemcsak várost, egy pontosabb helyszínt is megadhatunk" - olvasható a cikkben.

A térképen lehetőség van arra, hogy a felhasználók is rögzítsenek egy-egy új víznyerő helyet. Ezt a jobb felső sarokban található toll ikonnál lehet megtenni.

Pécset megnézve, jól is jön ez az opció, ugyanis a szűken vett belvárosban csupán egy kutat mutat az Eszperantó parknál, holott például a Séta téren is található egy másik.

A térkép egyelőre még nincsen mobilra optimalizálva a hvg.hu cikke szerint, de ez ne riassza el a vízvadászokat. Kútra fel!