Ittasan, jogsi nélkül tankolt ingyen - persze, hogy elkapták

2016. július 26. 15:10 2016. júl. 26. 15:10

Fizetés nélkül tankolt egy külföldi sofőr Balatonkeresztúron, akinél felmerült az ittas járművezetés gyanúja is. És még jogosítványa sem volt.

Az M7-es autópálya balatonkeresztúri üzemanyagtöltő-állomásáról 2016. július 25-én 0 óra 35 perckor egy férfi a tankolást követően gépkocsijával fizetés nélkül elhajtott - olvasható a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

Az alkalmazottak értesítették a rendőrséget, akik rövid időn belül ellenőrzés alá vonták az autópályán Nagykanizsa irányába közlekedő jármű vezetőjét. A külföldi sofőr az autópálya-rendőröknek elismerte, hogy szándékosan hajtott el fizetés nélkül. T. M. nem rendelkezett vezetői engedéllyel, valamint felmerült nála az ittas járművezetés gyanúja, ezért előállítottak a Marcali Rendőrkapitányságra, majd szabálysértési őrizetbe vették.

A rendőrök a 33 éves férfi ellen járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást, a tulajdon elleni és közlekedésrendészeti szabályszegésekért pedig szabálysértési eljárást indítottak.