Hát milyen nyomorult ország ez már?

2016. július 27. 18:20 2016. júl. 27. 18:20

Az a szokás mifelénk, hogy effajta véleményeket inkább helyi ügyekben engedünk meg magunknak, és szigorúan jó pár mély levegővétel után. Az ügyészség és Rogán kedvéért most mégis kivételt teszünk.

Vagyis hát teszek. Szóval az történt, hogy bár Portik Tamás szilárdan állította, hogy 10 millió forintnyi eurót adott át Rogán Antalnak Habony Árpád nagynénje, Pápa Marianne nevében, az ügyészség elutasította a nyomozást.

Arról több országos lap ódákat zengett már, hogy ki is az a Portik meg Pápa Marianne, és hát Tóniról is lehetett hallani ezt-azt, ebbe most nem is mennénk bele.

Amitől ez az egész ország megint istentelenül nyomorult, olyan vigasztalhatatlanul megkeseredett lett, mint az utolsó pirog, amibe egy német gránát omlasztotta bele a plafont a bábuskával együtt Sztálingrádban, az a nyomozás elutasítása.

Tehát nem azt hiányolom én, hogy Rogánt ott helyben nem vetették tömlöcbe, félreértés ne essék már. Ám még csak az sem volt, hogy nyomozgatnak egy kicsit, eltörnek egy-egy adathordozót, és utána patyolattisztára mossák a nemzet Antalját.

Ehelyett az történt, hogy még csak nyomozni sem volt hajlandó az ügyészség. Mert Portik már nem volt biztos a helyszínben, sem az átadott összeg

pontos címleteiben!

Úgy fogalmaztak: a Portik által elmondottak „valóságtartalmával szemben olyan ésszerű kételyek támaszthatók, amik a bűncselekmények a nyomozás elrendeléséhez szükséges gyanújának hiányát eredményezik, így nyomozás elrendelésére nincs törvényes alap és a feljelentések elutasítása felől kellett határozni".

Ja, és Portik személye sem túl hiteles.

Na de könyörgöm: és gumiházú Rogáné az? Amikor már a századik ujj mutat rá, akkor sem nyomoznak, kicsit sem, de tényleg? Hát kinek kell még terhelő vallomást tenni rá? Egy mélyen vallásos vak, tolókocsis és következésképpen szűz cserkészlánynak, aki 56-os mártírok árvája, és a malacpersely darabjait is megőrizte az éjszakai üzlet után?

Csak hát ugye az ilyen nagyon hiteles személyek nem nagyon keverednek felettébb gyanús ingatlanügyekbe.

Tessék nekem elhinni: van rosszabb a rendőrállamnál, és azt ügyészországnak hívják.

U. I.: Közben vettem pár mély levegőt, de valahogy mégsem változott semmi...