Somogyban és Tolnában vízátfolyások miatt terelik a forgalmat

2016. július 28. 09:56 2016. júl. 28. 09:56

Tolnában több helyen vízátfolyások nehezítik a közlekedést Závod, Tevel, Mucsfa, Aparhant és Kisdorog körzetében. Somogyban Kaposváron kezd megint kialakulni csónakázótó a város mélyebben fekvő részein.

Tolnát és Somogyot sem kerülte el a felhőszakadás, ami Baranyában villámcsapás okozta tüzeket és több helyen beázást eredményezett.

Tolna megyében a megyei rendőr-főkapitányság közleménye szerint veszélyes közlekedni a 6535-ös, a 6537-es és a 6538-as úton.

"A nagy mennyiségű csapadék miatt kialakult vízátfolyások okán több Tolna megyei útszakaszon is vízátfolyások alakultak ki.

Nem, vagy csak nagyon lassan lehet haladni a 6537-es számú úton Závod és Tevel között, továbbá a 6538-as számú úton Aparhant és Mucsfa között, valamint a 6535-ös számú úton Závod és Kisdorog között.

A rendőrség arra kéri a közlekedőket, hogy amennyiben tehetik, kerüljék ki az említett útszakaszokat Bonyhád illetve Zomba irányába" - olvasható a megyei főkapitányság közleményében.

Somogyban Kaposvárt kezdi újra elönteni a hatalmas mennyiségű csapadék.

A Kaposvár Most cikke szerint 50 centiméteres a vízállás a vasútállomás előtt - július 26-án ugyanezen a helyen alakult ki csónakázótó -, a forgalmat elterelik az érintett szakaszról. A cikk szerint a belvárosban a terelés miatt eléggé kaotikus a közlekedés.

A portál egy másik cikkében egybegyűjtötte az olvasói által készített fotókat és videókat, amik láttán eléggé özönvíz-jelleget öltött Kaposváron a felhőszakadás.