Ugrott az egyetem? Jöhet egy kis OKJ?

2016. július 28. 17:05 2016. júl. 28. 17:05

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara OKJ-s képzésekre csábítaná azokat az egyetemre-főiskolára jelentkező fiatalokat, akik áldozatul estek a túljelentkezésnek.

A kamra honlapján ír a lehetőségekről.

Pécsen is hatalmas buli volt a Pont Ott Parti, ahol a fiatalok együtt figyelhették a kivetítőkön, hogy az idei felvételi során sikerült-e bejutniuk az általuk megjelölt egyetemekre, főiskolákra.

A kamara honlapján azt írják: a tavalyhoz képest nőtt a felsőoktatásba jelentkezők száma, idén már a 111 ezret is meghaladta. A jelentkezők többsége, közel 96 ezren szeretnének állami ösztöndíjas formában tanulni, míg 15 ezren jelöltek meg első helyen önköltséges szakot. Ám ahogy az előző években, idén is nagy volt a túljelentkezés.

Szerintük azoknak sem kell elkeseredniük azonban, akik idén nem jutottak be az egyetemre, főiskolára, ha augusztus 31-ig jelentkeznek, még változatlan feltételekkel vehetnek részt OKJ-s képzéseken, melyekkel nemcsak piacképes szakmákat sajátíthatnak el, hanem akár pluszpontokhoz is juthatnak egy esetleges későbbi felsőoktatási jelentkezésnél.

Ezzel kapcsolatos fontos információk és egyéb előnyök elérhetők a Pályaválasztás Baranya honlapon.