Még nyár van, de már zsufis a 4-es vonala

2016. augusztus 23. 15:25 2016. aug. 23. 15:25

Szóló járművek járják a 4-es vonalát Pécsen, olvasóink panaszkodtak miatta. Így a buszok helyett azok csuklanak, akik ezt megálmodták, és még hol van a tanévkezdés…

Olvasóink panaszkodtak amiatt, hogy szólóbuszok járnak a 4-es vonalán. A város talán leghosszabb járatáról van szó, Uránvárost köti össze a főpályaudvarral, az Árkáddal, a Budai vámmal és szinte meg sem áll Árpádtetőig.

A feladat nem csekély, a Biokom alatt működő Mobilitási Központ pedig szólóbuszokat álmodott meg erre a vonalra. Több olvasónk viszont arra panaszkodott: ezekre már most sem mindig sikerül gond nélkül feljutni, és akkor még nem érkezett el a szeptember és a tanévkezdés.

Az utasok abban bíznak, a szeptember elsejétől élesedő új menetrend gyógyír lehet a bajokra.

Ami viszont kétkedéssel tölt el minket: ez a probléma nem új keletű. Amióta a 4-es járatot szóló buszokra cserélték, folyamatosan panaszkodnak az utasok, hogy gyakran nem tudnak felszállni a buszokra. Ez elsősorban iskolaidőben fordul elő, a csúcsforgalom idején. Az iskolákba, óvodába utazó diákok, gyerekek sokszor csak a második buszra tudnak felszállni, mert a szóló buszok a második megállóba megtelnek. Tavaly már írtunk erről a problémáról, a helyzet viszont azóta sem változott. Talán csak annyi, hogy valamivel drágább bérlettel nem sikerül mindig feljutni a buszra.