Törökország támadást indított a kurdok és az Iszlám Állam ellen

2016. augusztus 24. 08:11 2016. aug. 24. 08:11

Törökország offenzívát kezdett a szír-török határvidéken. A cél nemcsak a térség Iszlám Államtól való megtisztítása, de a kurd milíciáknak is odacsapnak.

Augusztus 24-én hajnalban a török hadsereg és légierő támadást kezdett a török-szír határon fekvő Jarabulus városában található Iszlám Állam-csapatok ellen - jelentette török katonai forrásokra hivatkozva az Anadolu Agency.

A török állami hírügynökség cikke szerint a támadást azért indították, mert az utóbbi napokban több aknavető-támadás érte a határtérségben fekvő Karkamis városát. A támadással az Iszlám Állam terrorista szervezet csapataitól akarják megtisztítani a határtérséget, valamint az ott lévő civileket is megvédenék. A támadás egyelőre tüzérségi és légicsapásokban merül ki, Szíriában egyelőre csak török különleges egységek tevékenykednek, melyeket a török és az USA vezette szövetséges légierő támogat.

A BBC cikke szerint a török hadsereg az utóbbi napokban többször indított tüzérségi támadást az Iszlám Állam terrorsta szervezet egységei ellen, de nemcsak őket, hanem a szíriai kurd YPG milícia állásait is bombázták.