Új buszok jönnek a régióba

2016. augusztus 24. 14:09 2016. aug. 24. 14:09

Ötvenkét magyar Credo autóbuszt állít forgalomba a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. október végéig. Baranyába 16 jut belőlük.

A buszok átadása szeptember elején kezdődik, a teljes flottát a mai szerződés aláírását követő hatvan napon belül kell leszállítania a győri székhelyű Kravtex-Kühne Csoportnak, így október végéig valamennyi jármű forgalomba áll. Az autóbuszok közül Tolna megyébe 24, Baranya megyébe 16, Somogy megyébe 12 darab kerül – áll a volt megyei Volán társaságok régiót lefedő utódja közleményében.

A könnyűszerkezetű, Euro 6-os motorral, robotizált sebességváltóval szerelt környezetbarát autóbuszok 15-30 százalékos átlagos üzemanyag-megtakarítást tesznek lehetővé. A 40 Credo légkondicionálóval és modern utas-információs rendszerrel szállítja a gyártó. Egyebek mellett mind a mellső, mind a hátsó futómű a győri Rába terméke, a sebességváltó a ZF Hungária egri gyárában készül, az ablaküvegek Orosházáról, a padló és a műanyag burkolatok pedig a Graboplast győri üzeméből származnak.

A Budapest Lízing Zrt. által finanszírozott autóbuszokat a Kravtex-Kühne Csoport Mosonmagyaróváron és Győrben gyártja, így az üzlet több száz magyar munkahely megőrzéséhez járul hozzá.

A közleményben kiemelték: a társaság az elmúlt években kizárólag magyar autóbuszokat vásárolt és helyezett forgalomba.