A lovagok, akik azt mondják: a francba!

2016. augusztus 30. 08:27 2016. aug. 30. 08:27

Édesded körtáncot járó, lovagruhába bújt városvezetők, fűzfába csavarodott busófejű tószörny és vízbe fúlt segway – igaz úri muri a legújabb dombóvári videó.

Mielőtt spoilereznénk, maga az alkotás itt látható:

Ami pedig a videóban történik:

- 3 ugribugri lovag – Dombóvár polgármestere, egyik alpolgármestere és jegyzője – találkoznak egy réten,

- nagyon megörülnek egymásnak, ezért legott együtt ugrálnak tovább,

- a letűzött zászlónak köszönhetően megtalálják a fűbe rejtett lakatokat,

- ezeket felteszik egy rácsos lakatfalra, amit a város fürdője egy szigetén a szerelmeseknek alakítottak ki, majd gondosan a sisakjukba rejtik a kulcsokat,

- a jól végzett munka után egy darabig még elégedetten néznek maguk elé – ez a filmben a momentum, ahol már sejtjük, hogy ezt az idillt hamarosan elsóhajtja a rendező, hogy minden rosszra forduljon, de még kapaszkodunk a pillanatba, amelyet bearanyoznak a napban fürdőző nyugodt, erőt sugárzó arcélek -, de aztán feltehetően valamilyen bőrön át felszívódó cucctól, vagy az erős napsütéstől mély álomba merülnek, a polgármester például az alpolgármester vállán, háttérben egy stilizált szívecskével,

- közben a szomszédos tóból előkapaszkodik valami, ami leginkább egy olyan busóra emlékeztet, aki egy szomorúfűz közepén szenvedett motoros balesetet, de hamar kiderül róla, hogy ő a tó szörnye,

- ellopja a kulcsokat, amitől a lovagok ébredés után páncélos Vincent Vegákként mozognak ide-oda.

A filmből később kiderül, hogy a forgatásnak egy segway is áldozatul esett. A város polgármestere ugrabugrálás helyett eredetileg ezzel akart begurulni az első snitten, mint a Jamie és a csodalámpa rendőrének középkori változata, ám az egykerekű paripa megbokrosodott és inkább a közeli medencébe vetette magát, mint hogy tovább cipelje terhét.

Ráadásul mindez egy gunarasi esti program, egy fürdőbeli kulcskereső verseny felvezető kisfilmje volt.

Ami majdnem biztos:

- amíg a többieken látszik, hogy inkább csak magukat szórakoztatják – de azt annál inkább -, Tigelmann Péter alpolgármester komoly színészi adottságokról tesz tanúbizonyságot - reméljük, viszontláthatjuk még, szívesen megnézénk az eredetfilmjét is.

- nincs még egy ilyen időmilliomos városvezetés a régióban, vagy ha van, azok nem csinálnak magukról ilyen videót azért, hogy levetítsék egy fürdő esti családi programja előtt.

- mivel ennyi energiát, vagy stílusosan paripát és fegyvert senki sem tesz egy esti program promotálásába, gyanús, hogy Dombóváron forog a Gyalog galopp 2, csak még titkolják. A történetvezetés beleillene a sorba, sőt, némi áthallással a tő szörnye a kelta hiedelem tó hölgyének áthallása is lehet, meg még rímel is. Talán a párbeszédeken kell még kicsit csiszolni, ami kemény dió, mert ennek egyelőre még híján van a film, vagy azt a részét ügyesen titkolják az alkotók.