Na, mivel pótolják Pécsen a buszokat?

2016. augusztus 31. 14:59 2016. aug. 31. 14:59

Jaj, ne tessék már annyit töprengeni rajta. Hát busszal! Jó hogy nem majd vonattal. Az új szó: megállópótló-busz! Na, hol a legkreatívabbak, ha tömegközlekedésről van szó?

A Biokom Mobilitási Központja közleményében azt írja: lezárják a Hegedűs János utcát 2016. augusztus 31-étől a munkálatok első ütemének befejezéséig – várhatóan másfél hétre – gázvezeték-javítási munkálatok miatt. A Finn utcát a 20, 21, 21A, és a 121-es járatok ezért nem tudják megközelíteni.

És most jön a lényeg:

„A Biokom Mobilitási Központ célja, hogy az ilyen előre nem tervezett helyzetek során is mindig mindenki időben érkezhessen meg a munkahelyére, így a Finn utcába betérő járatok kimaradó szakaszának pótlására megállópótló-buszokat állítanak forgalomba".

A pótlóbuszok közlekedési rendje:

Finn utcai pótlóbusz (1): Mohácsi út – (Budai Állomás) – Finn utca

Finn utcai pótlóbusz (2): Hőerőmű – Finn utca

Finn utcai pótlóbusz (3): Strauss Metal – Finn utca

A 20, 21, 21A, 121-es járatok csatlakoznak az időponttól függően a fentebb felsorolt három pótlóbuszhoz. Ennek megfelelően az eddig megszokott járattal közlekedhetnek az utasok, majd a jelölt helyeken megállópótló-buszokra szállhatnak át. A hazajutás érdekében a Finn utcából induló megállópótló buszokat biztosítanak, amelyek csatlakozást tesznek lehetővé a 20, 21, 21A, 121-es járatokra.

A pótlóbuszok és a 20-21-21A-121-es buszjáratok menetrendje elérhető a mobilitas.biokom.hu weboldalon és kihelyezik az autóbuszokra is. „Az aktuális buszcsatlakozásokról helyszíni munkatársaink vagy a járművezetők időben tájékoztatják az utazóközönséget” – így a BMK.

Na és ez is fontos:

„Kérjük utasainkat, hogy az eredeti járatukkal utazzanak munkahelyükre, mivel a Budai Állomásról induló 16-os járatok – bár gyakrabban közlekednek majd – nem garantálhatják a megnövekedett igények maximális kiszolgálását, így célzott módon pótlóbuszokkal kívánjuk biztosítani a zavartalan közlekedést”.

Szóval, semmi ugribugri, vagy járatszédelgés.

„Kérjük, hogy a Finn utca felé jeggyel utazók a 20-21-121-es buszokon érvényesített jegyük másik felét érvényesítsék a pótlójáraton, illetve a Finn utcában érvényesített jegy másik felét a 20-21-121-es buszra való átszálláskor szíveskedjenek kezelni. A pótlójárművekre bérlettel a hátsó ajtókon is fel lehet szállni a gördülékeny közlekedés érdekében” - írja még a központ, megköszönve a megértését és együttműködését!