Zivatarok, 32 fok - így folytatódik a szeptemberi nyár

2016. szeptember 12. 09:09 2016. szept. 12. 09:09

Marad a napsütés, marad a strandidő a héten is. Egy-egy zápor, zivatar meglephet minket, de annyi baj legyen

Hétfőn lesz némi gomolyfelhősödés, de napsütésben így sem lesz hiány - derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Az ország déli felén és a Dunántúl középső területein helyenként, másutt csak elvétve lehet zápor, zivatar. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, átmeneti szélerősödés csak zivatar környékén lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között valószínű, késő estére 19 és 24 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kedden marad a napsütés, a déli országrészben lehet egy-egy zápor, zivatar. A meteorológusok szerint az északi, északkeleti szél csak zivatar környezetében erősödhet meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 31 fok között alakul.

A szerda gomolyfelhős lesz, elő-előfordulhat egy-egy zápor, zivatar, de ettől még ugyanolyan nyár lesz, mint az előző napokban. Éjjel 12-17, nappal 26-30 fok várható.

Csütörtökön is gomolyfelhők fogják dekorálni az eget, de a csapadék elkerül minket. A Dunántúlon a délkeleti, másutt az északkeleti szelet kísérik olykor élénk lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul, szóval a hét negyedik napján sem érezzük még az őszt.