Néhány tucat üres munkahely van már csak a mohácsi vágóhídon

2016. szeptember 14. 10:05 2016. szept. 14. 10:05

560 szakemberrel tervezik elindítani a munkát, jelenleg 20-30 üres állásnál nem lehet több a mohácsi vágóhídon, ahol októberben indul a tesztüzem. Hogy teljesül-e a korábbi igéret, miszerint a vágóhídon foglalkoztatottak közül 300 mohácsi lesz, arról nem szólnak a sajtóhírek.

Nemrég írtunk arról, hogy októberben indul a próbaüzem a több mint 21 milliárd forintos beruházással megvalósuló mohácsi vágóhídon. Az MCS Zrt. tájékoztatása szerint a vágóhíd várhatóan 2017 elején kezdi meg az üzemszerű termelést, a létesítmény a tervek szerint fokozatosan éri el a kapacitásának maximumát 2018-ban.

A tesztüzem megkezdése korábbi sajtóhírek szerint 2016 szeptemberére volt várható.

A 2,7 milliárd forintos állami támogatással létesített, Csányi Sándor OTP-vezér érdekeltségébe sorolt üzem építési és gépészeti munkáinak költsége meghaladta a 12 milliárd forintot. A vágóhíd teljes felfutásával több mint 550 embert foglalkoztat majd. Az MCS Zrt. azt is vállalta, hogy 300 mohácsit fog foglalkoztatni a vágóhídon. Ha ezt nem tudja teljesíteni,súlyos pénzeket fizethet.

Majdnem teljes a létszám

A szakemberhiány ellenére már csaknem teljes a mohácsi létesítmény dolgozói állománya - mondta el az Agrárszektornak Nagy Endre, a Csányi Sándor tulajdonában lévő PICK Szeged Zrt. vezérigazgató.

Nagy szerint 560 fővel tervezzik elindítani a munkát Mohácson, körülbelül 20-30 hely lehet még nyitva. A még hiányzó munkásokra a vezető szavai szerint nem a daraboló- és a vágóüzemben van szükség, hanem a többi kiszolgálóterületen oszlanak el, mint a takarítás, a logisztika és a műszaki területek.

Az, hogy megvalósul-e az a vállalás, hogy a vágóhídon 300 mohácsit fognak foglalkoztani, nem derült ki a portál cikkéből.

Lassan leáll Szegeden a PICK

A PICK stratégiai együttműködést kötött a mohácsi gigavágóhíddal. Míg a baranyai városban felpörög az üzem, Szegeden szép lassan megszűnik a termelés.

Az Agrárszektor cikke szerint a mohácsi vágóhídon a próbavágásokkal kezdődik a munka októberben, majd elindítják a csontozó- és daraboló üzemet is, végül pedig a csomagoló üzemet is.

Ezzel párhuzamosan a PICK szegedi vágóhídja fokozatosan le fog állni, összességében azonban növekedni fog a gyártókapacitás.