Köddel és csípős reggelekkel lopakodik az ősz

2016. szeptember 26. 08:14 2016. szept. 26. 08:14

Csípős hajnalokkal és ködös idővel köszönt be szeptember utolsó hete, azonban nappal akár 25 fokig is felkúszhat a hőmérő higanyszála. Réteges öltözködés lesz az őszies nyárutó megoldása, főleg mert már talaj menti fagyok is kialakulhatnak.

Hétfő hajnalra kelet felől csökken a felhőzet, nagy területen kiderül az ég, helyenként párássá válik a levegő, főként északon foltokban köd képződhet. A délelőtti óráktól gomolyfelhők jelennek meg, ezzel együtt alapvetően napos időre számíthatunk, csapadék nem valószínű. Többnyire gyenge vagy mérsékelt északkeleti szél várható. A leghidegebb órákban általában 3-10 °C, de néhol talaj menti fagy is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 17 és 22 °C között várható - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Kedd hajnalban is foltokban köd képződhet, de továbbra sem valószínű csapadék, és több órára kisüt a nap. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 4 és 10 °C között valószínű, csupán néhol lehet egy-két fokkal hidegebb, illetve talaj menti fagy. Napközben 18-22 fokig melegszik a levegő.

Szerdán és csütörtökön is ködös lehet néhol a hajnal. Ezzel együtt továbbra is napsütéses, csapadékmentes időre lehet számítani. A leghidegebb órákban szerdán még 3-10 °C lehet, csütörtökön 8-14 °C körül alakulnak a minimumok. A nappali maximumok szerdán 19 és 24, csütörtököm 20 és 25 °C között várhatók.