Na, kinek a pénzéből játszott választásosdit a Fidesz?

2016. október 3. 13:10 2016. okt. 3. 13:10

Hát az Önéből! Legalább 17 milliárdot tapsolt el a kormány egy népszavazásra, aminek nem is érdekelte a végeredménye, mert úgyis azt csinál, amit akar. Pedig Baranya különösen jól teljesített otthonmaradásban.

Az ember ugye először örült, mert hát mégis csak jó érzés olyan megyében lakni, aminek a demokrácia-érzékenysége a kies fővároshoz közelít. Mert hát Baranya különösen jól maradt otthon október másodikán.

Aztán jött a hidegzuhi: voltaképpen Orbán és a barátai megint hazudtak. Most akkor hazudtak, amikor azt mondták: érvényes népszavazáshoz kötik az alkotmánymódosítást.

Mert a referendum érvénytelen lett, mégis lengetik az alaptörvény-átszabást.

Akkor meg mire is volt jó ez az egész? Foghatták volna az amúgy is megnyomorított ex-alkotmányt, és belesrófolhatták volna, hogy fújmigránsok, fújbrüsszel. Amikor ellopták a magánnyugdíjakat, a trafikokat, amikor emberöltőkre eladósították az országot Paks2-vel, akkor sem írtak ki előtte népszavazást. Akkor most miért?

Mert játszottak egyet a fiúk. A méregdrágánál is méregdrágább kampánnyal és a lebonyolítással, de a minden háztartásba bedobott „szavazzámá” levélkék nélkül 17 milliárd forintból a Fidesz eljátszotta, hogy mi lett volna, ha választások vannak, illetve hogy mi lesz 2018-ban.

Megvan-e még az a fene nagy legitimáció? Elég tökös duma-e a migránsozás, ha már a félig vak szemét is kilopták az országnak, ezzel még meg lehet-e fogni a nyomorult magyart? Elég ütős ellenséget tudnak csinálni a migránsokból maguk helyett? Vagy ez 2018-ban már kevés lesz a győzelemhez?

Megannyi nagy kérdés, ami nem válaszolja meg magát, vagy legalábbis nem ingyen. 17 milliárdból viszont már elég jól el lehet játszani, hogy milyen lett volna most egy választás egy húzós, közpénzből finanszírozott kampánnyal.

Ja, és hogy elsöprő győzelemként tekintenek a referendum eredményére? Hülyén hangzik, de van egy rossz hírünk: ha ez most nem népszavazás, hanem választás, ha egyedül nem is, de a Jobbikkal behúzta volna a Fidesz.

Ám ha nem is nyertek, ők nem is vesztettek semmit, hiszen nincs az a bukta, amivel ne lehetne napot dicsérni. Meg pontosan leszarják, nagyon magasról, hogy mit gondol az istenadta nép. Csak hát nekünk ment el rá 17 milliárdunk.