Tudta? Vasárnap nem is referendum, hanem választás volt!

2016. október 6. 14:11 2016. okt. 6. 14:11

Legalábbis ha a város adófizetőinek pénzét nem kímélve az ő nyerésük és tájékoztatásuk végett fenntartott üzenőoldalt kérdezik.

"Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá" - írhatnánk Esterházy után szabadon, de sajnos vannak olyan gyöngyszemek, amikért le kell hajolni itt kicsiny Fünfkirchenben.

Az önkormányzat által az adófizetők pénzéből fönntartott elektronikus üzenőfüzet ugyanis mai cikkében sikeresen összekeverte a hétvégi népszavazást egy választással. (Valahol érthető, hiszen az országban itt Baranyában lett a legkisebb a részvételi potenciál, vélelmezhetően mostanában többen állnak a szőnyeg szélére emiatt.)

Már ha összekeverésnek számít az, hogy egy következmények nélküli népszavazásba burkolt választási játékot egyszerűen csak leválasztásoznak a jobboldalon. Nem tudhatjuk, hogy ott náluk, az ő belső szóhasználatukkal hogyan hívták, ami vasárnap történt. Mondjuk ha másból nem, abból sejthető, hogy ha választás is volt, akkor sem a hagyományos értelemben vett, hogy a kétfarkúaknak nem lett parlamenti frakciója.

No de, hogy egyik szavunkat a másikba ne öltsük, itt az idézett idézet a cikkből (amit vélelmezhetően át fognak írni ezen kis szösszenet napvilágra kerülése után nem sokkal):

"MSZP: GIRÁN A VÁLASZTÁS BŰNBAKJA, BÁR JÓVAL ELŐTTE MÁR LEMONDOTT

Fideszes hatalmi harcot emlegetnek a szocialisták. Szerintük ez állhat Girán János alpolgármester távozása mögött, ugyanakkor szerintük nem véletlenül esett egybe a választási kudarcukkal, bár ez ügyben az időpontok nem igazán stimmelnek.

Nagyot gurított az MSZP: olyannyira oda akart nyomni egy balost a Fidesznek a népszavazás kapcsán, hogy belekeverte Girán János lemondását is. A város alpolgármestere, Girán János néhány nappal ezelőtt jelezte Páva Zsoltnak, Pécs polgármesterének, hogy lemond a tisztségéről és ezt a jól értesült baloldali blog le is hozta szombaton, bőven a választás előtt."

Nincs több kérdésünk. Ha csak annyi, hogy a "bőven a választás előtt" időhatározót hogyan lehet egy szombati napra alkalmazni, ha a "választás" (LOL, és megint csak LOL) vasárnap volt?