Zsolnay-per: Páva Zsolttól vár kártalanítást a volt dolgozó

2016. október 11. 11:18 2016. okt. 11. 11:18

Közleményben reagált a napokban tartott munkaügyi peren egyedüliként megjelent és elmarasztalt volt zsolnays és most már ex-Ledinás dolgozó Páva Zsolt ügyvédjének közleményére. Magától a polgármestertől pedig hathatós segítséget várna.

Mint ismert, a Zsolnay 117 volt dolgozója ellen indított perben október elején tartottak tárgyalást. Az ottani eseményeket mindenki másképp értékelte.

Az első sajtóhírek szerint ez történt.

A Dr. Szabó Iván Ügyvédi iroda a hírekre közleményben reagált, kattintson ide érte.

Az ő szavaira pedig a szóban forgó egyetlen elmarasztalt volt dolgozó reagált közleményében, amelynek a tisztesség kedvért az alábbiakban szintén szerkesztetlen formában adunk helyt:

„Tisztelt Ügyvéd Úr!

Ön megszólított, perrel és büntetőeljárással fenyegetett meg nyilvánosan egy sajtóközleményben. Nem tudom, hogy Ön most milyen minőségében érezte úgy, hogy sajtóközleményt kell kiadjon egy olyan perrel kapcsolatban, amihez Önnek semmi köze nincs.

Szerintem Ön csak köszönettel tartozhat nekem, hogy a bíróságon nem mondtam el részletesen mindazt, amit Ön és társai a munkavállalóknak mondtak illetve ígértek. A bíróságon igazat kell mondani, legalább is éri így tudom. A tárgyaláson nem vitattam, hogy amit a Zsolnay állít, az igaz. Ezt Ön éppen olyan jól tudja, mint én. Nem akartam további felesleges költségekbe verni magam, ez nem az én harcom, ez az Ön harca.

Nem az én ötletem volt felmondani a Zsolnaynál, a felmondás indokait meg végképp nem én találtam ki. Önök felhasználtak, kész tények elé állítottak és becsaptak bennünket, veszélyeztették a munkahelyünket, a megélhetésünket és mindezt Pécs Város nevében tették.

Felháborít, hogy Ön ezek után cinikus közleményt ad ki egy olyan perrel kapcsolatban, amihez semmi köze nincs.

Tisztelt Páva Zsolt!

A Zsolnaynál történt felmondásomat követően levelet kaptam Öntől, mint Pécs Város polgármesterétől, melyben azt írta mindenben számíthatok Önre. Én nem értek a politikához, ami itt zajlik azt pedig végképp nem értem, de tény, hogy most az Önök ügyvédjének szervezkedése miatt 252 ezer forint kártérítést kell fizetnem. Remélem, hogy valóban bízhatok Önben, számíthatok Önre és megfizetik helyettem a kártérítést.

Kovács János munkavállaló”