Esővel és némi melegedéssel indul a hét

2016. október 17. 07:31 2016. okt. 17. 07:31

Esős és ködös idővel indul október harmadik hete, azonban a hőmérő akár 17 fokig is felkúszhat. A hét közepén az eső veszi át egyre inkább a főszerepet, és a hőmérséklet is egyre csökkenhet.

Hétfőn a ködfoltok feloszlását követően nagyrészt erősen felhős vagy borult idő várható. Kisebb eső, szitálás főként a Tiszántúlon és az Északi-középhegység térségében lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 6-11 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet 10-17 fok között valószínű, délnyugaton lesz a legmelegebb, a 10 fok közeli csúcsérték pedig az ország északkeleti harmadán lehet - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-nek eljuttatott előrejelzésében.

Kedden is főleg a nap második felében nyugaton és délen eső, zápor is előfordulhat. A leghidegebb órákban 5-10 fok lehet. Napközben 10-15 fokig melegszik a levegő.

Szerdán eleinte délen, majd a déli óráktól nyugat felől egyre több helyen eső, zápor is előfordul. Helyenként jelentős mennyiségű csapadék is hullhat. A minimumhőmérséklet 4-10, a maximumhőmérséklet 9-14 fok között valószínű.

Csütörtökön időnként a szél is megerősödik, emellett többfelé várható eső, zápor, helyenként jelentős mennyiséggel. A legalacsonyabb hőmérséklet 4-9, a legmagasabb hőmérséklet 8-14 fok között valószínű.