Családjával sétáló biokomos jelentette be a járdafestőket

2016. november 8. 08:37 2016. nov. 8. 08:37

Éppen családjával sétált a cég munkatársa, mikor látta Kovács Gergelyék járdafestési akcióját - közölte megkeresésünkre a Biokom. A cég hozzátette: a kárfelmérés folyamatban van.

Amint arról korábban hírt adtunk, városszépítő és figyelemfelhívó jelleggel járdarepedéseket festett ki a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke Pécsen többedmagával november 5-én. A munkát azonban Kovács Gergelyék nem tudták elvégezni, ugyanis Kovács elmondása szerint "kijött egy biokomos ember, hogy hagyják abba, (...) majd a férfi kihívta a rendőröket."

A rendőrök kijöttek, majd bevitték a társaságot, köztük egy külföldi fiatalt is. A csapat órákat töltött a rendőrségen, graffitizéssel gyanúsítják őket. Az MKKP panasszal él majd előállításukkal szemben, az összefestett járdához egyébként bűnügyi helyszínelők is kivonultak. A kafkai eset még Grafitembert is megihlette, napirajz lett az Indexen a hétvégi történésből.

Portálunk hétfőn megkereste a városüzemeltetési feladatokat ellátó Biokom NKft-t az ügyben. A cég elárulta, munkatársunk magánszemélyként éppen arra sétált gyermekeivel. Szóvá tette a szabálytalanságot, mivel azonbak Kovácsék tovább festegették a töredezett járdát, bejelentést tett a cég közterület-ellenőrzése felé.

Kérdésünkre, miszerint a repedezett járdában milyen kárt lehet okozni festékkel, a cég azt válaszolta, hogy a kár felmérése folyamatban van.

Arra a kérdésünkre, hogy a járda mikor volt utoljára felújítva, a cég nem válaszolt, ahogy arra sem, hogy mikor tervezik kijavítani a szóban forgó járdaszakaszt. Annyit közöltek, hogy leginkább a tömegközlekedéssel érintett utakat javítják, előnyt élvez a kátyúmentesítés és a balesetveszély megelőzése mindenhol, ugyanakkor a kisebb út- és járdahibákat is kezelik városszerte, így az esztétikai javításokat is elvégzik.

A Bama.hu azt tudta meg a Biokomtól, hogy a festék hígítóval eltávolítható. A cikk szerint hétfőn már a helyszínre ment a cég két alkalmazottja, akik kipróbálták, eltüntethető-e így a festés.