Pécsre kacsingató repülőgyár: az első lépéseknél tartanak

2016. november 8. 13:29 2016. nov. 8. 13:29

Mint írtuk, a pécsi városvezetés egy kecskeméti repülőgépgyárral tárgyal. Megkeresésünkre a városházáról azt a választ kaptuk: az első lépéseknél tartanak.

Vasárnapi cikkünkben arról írtunk, komoly tárgyalások folynak a pécsi városvezetés és a kecskeméti Magnus Aircraft között.

Erről tanúskodnak egyebek mellett a cég Facebook-oldalára feltöltött fotók is. Ezeken Őri László alpolgármester és Barna Béla, a Pécs Holding volt vezetője, aki távozása után a város tanácsadója maradt, vállvetve tárgyalnak a cég vezetőivel, míg egy másikon Csizi Péter, a Fidesz parlamenti képviselője tűnik fel.

A témában kérdéseinkkel megkerestük a Pécs vezetőit is, a városházáról az alábbi választ kaptuk:

„A pécsi városvezetés folyamatosan, egymással párhuzamosan több hazai és külföldi befektetővel folytat tárgyalásokat többek között azok pécsi letelepedésével vagy más kapcsolatok fellendítésével összefüggésben.

A Magnus Aircraft esetében a legelső lépések történtek meg az elmúlt hetekben.

A pécsi önkormányzat képviselői Kecskeméten megismerkedtek a vállalkozással, Pécsett pedig a vállalkozás képviselői megismerkedtek a pécsi lehetőségekkel az esetleges jövőbeni együttműködések kapcsán.

Természetesen, ahogy minden más esetben, amint konkrét információk birtokába kerülünk, részletesen tájékoztatni fogjuk a közvéleményt, de jelenleg még nem tartunk itt”.