"I don't know what is izé, magyar beszéd" - így zajlott a kétfarkúék pécsi festése

2016. november 13. 16:48 2016. nov. 13. 16:48

Vidám hangulatú volt a Magyar Kétfarkú Kutya Párt pécsi négyszín-festési akciója, amíg ki nem értek a rendőrök. Falra vagy aszfaltra festett graffiti, idegen nyelv használatának nehézsége, túlbuzgó városi ember - mindez látható az MKKP öt perces videóján.

Jó hangulatban állt neki a Magyar Kétfarkú Kutya Párt november 5-én Pécsen a Ferencesek utcáján a járdarepedéseket négy színnel kifesteni - derül ki egy videóból, melyet a párt Facebook-oldalán lehet látni.

Az öt perces felvételen viszonylag hamar feltűnik egy túlbuzgó honpolgár, aki a párt passzivistáit (az aktivisták MKKP-kompatibilis elnevezése - a szerk.) fotózza, majd amikor megkérdezik, hogy ezt miért is csinálja, kiderül, hogy ő a BIOKOM-nál dolgozik.

A BIOKOM-os dolgozó kifejti, hogy "tőlünk kell engedélyt kérni", és "mérlegeli a társaságunk, és ha úgy ítéli meg, hogy ez emeli a városnak a fényét" (utóbbi szót Kovács Gergely, a párt alapítója-vezetője mondja ki, de a cég embere is erre gondol, mert helyesel - a szerk.), akkor kaphatják meg az engedélyt.

A városüzemeltetési cég családjával arra sétáló munkatársa a biztonság kedvéért kihívta a rendőröket, akik kiérkezésük után az idegen nyelvvel is hadakoztak kicsit - a passzivistákhoz beállt egy külföldi férfi is festeni -, majd szépen elvitték az egész társaságot.

Ekkor hangzott el a címben is idézett tételmondat.

Ez látható a videóban, melyért ide kell kattintani.