Szerviz udvarába rohant egy busz Pécsen - sok a sérült

2016. november 14. 09:30 2016. nov. 14. 09:30

Rosszul lett a Tüke Busz Zrt. egyik sofőrje a reggeli órákban, emiatt buszával és a rajta utazókkal egy szerviz udvarába hajtott be Pécsen a Komlói úton. A sofőr súlyos sérüléseket szenvedett, az utazók közül hat fő könnyebben sérült meg, négy személyt kórházba szállítottak a helyszínről.

Letért a 66-os út városi átvezető szakaszáról, majd az út melletti szerviz udvarára hajtott egy busz Pécsett, a Szeptember 6. térnél.

A busz áttért a menetirány szerinti szembejövő oldalra, ott hajtott a szerviz kerítésének, majd annak udvarába - olvasható a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményében.

Az első helyszíni információk szerint a buszvezető vélhetően rosszul lett, ő súlyosan megsérült a balesetben. Rajta kívül még hat utas szenvedett könnyebb sérüléseket a mentők megállapítása szerint. Összesen négy embert vittek kórházba a mentők a helyszínről.

A műszaki mentést a pécsi hivatásos tűzoltók végzik, munkájukat a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. A főútvonal érintett szakaszán a négy forgalmi sávból kettőn váltakozó irányban halad a forgalom.

A Tüke busz Zrt. az esettel kapcsolatban az alábbi közleményt adta ki:

"November 14-én reggel Pécsett a Komlói úton egy, a társaságunk buszát érintő baleset történt.

Ennek során a Tüke Busz Zrt. autóbuszvezetője mellett 6 utas is könnyebben megsérült.

A baleset feltehetően az autóbuszvezető hirtelen fellépő rosszulléte miatt következett be.

Az autóbuszvezetőt és további 4 utast kórházba vittek, két utast a helyszínen láttak el a mentők.

A műszaki mentés folyamatban van.

A baleset körülményeit a rendőrség és társaságunk is vizsgálja."