Tele puttony, tele tál – most mutasd meg, milyen jó ember vagy!

2016. november 23. 10:54 2016. nov. 23. 10:54


Újra megrendezi a Tele puttony, tele tál elnevezésű jótékonysági akciót egy szakszervezeti és civil aktivistákból álló baráti társaság. December 11-én egy tál meleg étel jut mindenkinek, de a hangsúly a nehéz sorsú gyerekek megajándékozásán van.

Jó emberek

Az akció részletei a Baranya Megyei Szakszervezetek Akcióegysége, a Tele puttony, tele tál atyjának honlapján olvashatók.

Itt baranyai baráti társaságként aposztrofálják magukat, akik között van kétkezi munkás, vállalkozó, segédmunkás, tanár, gépkocsivezető, rendőr és közalkalmazott is. Átlagos baranyai emberek, akik évek óta rendeznek jótékonysági akciókat.

Most újra gyűjtést szerveznek a megye legszegényebb gyermekeinek. A cél ezúttal az, hogy minél több olyan gyerek kapjon ajándékot a megyénkben idén karácsonykor, akik másképpen ezt hiába várnák.

„Ha tudsz olyan gyerekről, családról, kis közösségről, akiknek nem lesz idén ajándék a karácsonyfa alatt, vagy karácsonyfájuk sem lesz, akkor írj a teleputtonyteletal2016@gmail.com email címre és megpróbáljuk hozzá vagy hozzájuk eljuttatni azokat az ajándékokat, amelyeket a részükre felajánlanak, vagy amit Te magad felajánlasz. Várjuk magánszemélyek, vállalkozások, pártok, szervezetek, egyesületek, azaz mindenki felajánlását. Itt nem számít, honnan jön az ajándék – a lényeg, hogy hová jut el” – írják a szervezők.

Amiket várnak:
  • használt, de jó minőségű, tisztára mosott ruha,
  • megunt, de hiánytalan játék,
  • kinőtt, de jó állapotú cipő,
  • tartós élelmiszer,
  • szép mesekönyv, melynek minden lapja megvan,
  • édesség (szaloncukor, csokoládé, keksz),
  • pénz (tűzifára, elmaradt villanyszámlára, a jótékonysági esemény bekerülési költségeinek fedezetére).
  • Azt kérik még, hogy a felajánlók jelezzék, kisfiúnak vagy kislánynak szánják az ajándékot, és hogy hány évesnek. Ha van kedvük, írjanak egy kis levelet a megajándékozottnak, aki pedig szeretne, felbélyegzett válaszborítékot is tehet a csomagba, de ez már végképp opcionális.

    Mikor, hol?

    Az eseményt ezúttal a Biokommal való egyeztetés eredményeként a volt Boccaccio helyén tartják, a felüljáró mellett-alatt, ahol bőven van hely, nincs sár (és az úri közönség adventi lázban égő szemét sem zavarja a rongyos sereg – a szerk.).

    Az ajándékokat reggel 10 és délután 15 óra között lehet elhelyezni a fenyőfa alatt.

    Aki egy tál meleg ételre vágyik, az dél és délután három óra között számíthat erre a helyszínen.