Koncerttel szülinapozott a Vivat Bacchus

2016. december 1. 08:27 2016. dec. 1. 08:27

Jubileumi koncerttel ünnepelte alapításának tizenötödik évfordulóját a Vivat Bacchus a cappella énekegyüttes szerda este a pécsi Kodály Központban.

Az egyedi könnyűzenei feldolgozásaival, parádés humorral fűszerezett bordalaival minden korosztály számára élvezetes szórakozást biztosító hatfős együttes több mint húsz dalból álló repertoárt állított össze az Esszencia című jubileumi rendezvényre.

A pécsi Bartók Béla Férfikar tagjaiból 2001-ben megalakult a cappella együttesben Balásy Szabolcs, Szentgyörgyváry Károly, Szentgyörgyváry Péter és Szentgyörgyváry Gergely, valamint Bognár Szabolcs, illetve Kőszegi-Papp Sámuel énekel.

Az együttes tagjai tudják, mi a minőség, és hobbijukat, szenvedélyüket világszínvonalra emelték, saját műfajukban önálló brandet, "egy pécsi márkát" hoztak létre - méltatta a telt házas koncert közönsége előtt az énekeseket Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár.

A politikus a minőség tekintetében párhuzamot vont a magyar borkultúra rendszerváltás óta tapasztalható fejlődésével. Mint mondta, a magyar történelmi borvidékek két évtized alatt a világ élvonalába emelkedtek csodálatos tételeikkel.

Szentgyörgyváry Károly a koncert előtt az MTI-nek felidézte, hogy az együttes fennállásának tizenöt éve alatt hat lemezt jelentetett meg, több mint 1800 koncertet adott, Európa szinte összes országában járt, tagjai 570 ezer kilométert utaztak.

Az énekes kiemelte: műsoruk elsősorban magyar embereknek szól, külföldön is főként magyar közönség előtt énekelnek. Repertoárjukban felfedezhetőek a népi folklór mellett a jazz, a blues és a rock and roll elemei; dalaik túlnyomó része saját szerzemény.