A szvasztika tartósabb Pécsen, mint a négyszín-festés?

2016. december 3. 10:03 2016. dec. 3. 10:03

Olybá tűnik, Pécsen időtállóbbnak bizonyulhat a horogkereszt, mint a négyszín-festés.

Ibrahim Pecsevi török történetíró Kórház téren álló szobrát, úgy hírlik, hétfőre virradóra mázolták le a szvasztikával, pénteken pedig "észrevételre került sor", hogy a hivatali bikkfanyelvet is ideerőltessük.

Sajtóhírek szerint a rongálás ténye már hétfőn be lett jelentve, azóta a szobornál kint járt a BIOKOM, meg a rendőrség is.

A szvasztika azonban pénteken kora este még ott virított Pecsevi szobrának bal vállán, még ha le is takarták a műalkotás nyakába egy dróttal applikált sállal.

November elején volt már "hasonló" eset kies Fünfkirchenben: a Kétfarkú Kutya Párt vezetője, passzivistái - meg egy odatévedt külföldi srác - járdarepedéseket festettek le a négyszín-tétel segítségével a Ferencesek utcájában.

"I don't know what is izé, magyar beszéd" - így zajlott a kétfarkúék pécsi festése

Ennél az esetnél viszonylag gyorsan előkerült, és szolgálatba is helyezte magát egy ügybuzgó BIOKOM-os, aki nem átallott rendőrt hívni, aminek a vége - némi idegennyelvi kalandozást követően - a díszes társaság őrszobára vitelében kulminált.

A járdarepedéseket "csúfító" festékfoltokat 5 nappal az eset után a városüzemeltetési társaság egy kisebb csoportja távolította el a közterületről. Az csak egy érdekes színfolt, egy kék-zöld-sárga-piros színben pompázó paca volt a flaszteren.

Adja magát a kérdés: mégis mi a lónak a valagáért kell öt napnál többet várni egy eléggé visszás jelkép eltüntetésével egy imahelyként is működő épület elől?