Kilenc évet is kaphat a többszörösen visszaeső erőszakoskodó

2016. december 3. 08:51 2016. dec. 3. 08:51

Nem jogerősen 9 évre ítélték el azt a férfit, aki tavaly májusban és júniusban is megpróbált megerőszakolni egy-egy fiatal nőt Pécsen. A férfit korábban már kétszer elítélték szemérem elleni erőszak bűntette és erőszakos nemi közösülés kísérlete miatt.

A Pécsi Törvényszék közleménye:

"A Pécsi Járásbíróság 2016. december 2. napján T. I. vádlottat bűnösnek mondta ki aljas célból elkövetett személyi szabadság megsértése bűntettének kísérlete, szexuális erőszak bűntettének kísérlete, kifosztás bűntette, valamint maradandó fogyatékosságot és súlyos egészségromlást okozó testi sértés bűntette elkövetése miatt, ezért őt 9 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan a büntetés enyhítése érdekében jelentett be fellebbezést.

A tényállás szerint röviden: a vádlott 2015. május és június hónapban ugyanott és ugyanolyan módon próbált megerőszakolni két fiatal nőt Pécsett.

Májusban egy napon, a hajnali órákban az egyik sértett hölgy Pécs belvárosában hazafelé tartott, mikor a vádlott észrevette őt. A férfi a nő után ment, majd hátulról átkarolta azzal, hogy őt megerőszakolja. A sértett azonban, amikor a vádlottat észrevette, szembefordult vele, majd a férfi fogásából kiszabadulva a vasútállomás felé szaladt. Útközben elesett, és a további támadástól tartva sikoltozni kezdett, és a vádlottra rákiabált. A hangos kiabálás miatt a vádlott a további erőszaktól elállt és elszaladt.

Júniusban, szintén a hajnali órákban a vádlott észrevett egy fiatal nőt, aki hazafelé tartott, a sértett után ment, majd egy sötét útszakaszon hátulról nyakon ragadta és a sértettet a föld felé szorította. A nő védekezett, azonban a vádlott tovább ütötte, fojtogatta és megpróbálta a földre vinni.

A sértettnek a dulakodás során sikerült elmenekülnie. Eközben a vádlott a nő táskáját megragadta és azt magával vitte.

A sértett a dulakodás közben számos sérülést szenvedett el, így többek között az egyik ujja is eltört.

A vádlottat a bíróság korábban már két alkalommal is elítélte hasonló jellegű bűncselekmények, így szemérem elleni erőszak bűntette és erőszakos közösülés bűntettének kísérlete miatt" - olvasható a Pécsi Törvényszék közleményében.