Hideg, borongós hétvégével közelít a karácsony

2016. december 8. 14:59 2016. dec. 8. 14:59

Szürke, ködös, felhős, kissé szeles napokkal köszönt be a harmadik adventi hétvége. Ha nem kell ajándékok után rohangálnia, két tökéletes napja lesz a begubózásra.

Pénteken az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint napközben hosszabb időre is kisüthet a nap, de az északkeleti területeken még borult maradhat az ég.

A prognózis szerint az ország legnagyobb részén nem lesz csapadék, de hajnalban és délelőtt nagyjából a Miskolc-Debrecen vonaltól keletre előfordulhat kisebb mennyiségű ónos eső, ónos szitálás, fagyott eső. Az északnyugatira forduló szelet elsősorban az ország középső harmadán kísérik élénk, a főváros tágabb környezetében erős széllökések is.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 10 fok között valószínű, de a Dunántúlon helyenként ennél is melegebb lehet. Ugyanakkor az északkeleti tartósan borult területeken még délutánra is csak -1, +4 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Szombaton változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, északkeleten, de esetleg a délnyugati határ közelében tartósan borult, párás maradhat az idő, a csapadék viszont elkerüli hazánkat.

A szél mérsékelt marad, csupán a főváros környékén élénkül meg a nyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2, -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2, 9 fok között alakul, az alacsonyabb értékekkel északkeleten.

Vasárnap több-kevesebb napsütésnek örülhetünk, csapadék nem lesz, felhők viszont igen, legalábbis változó intenzitással. Nagy területen megerősödik a szél, éjjel 0, -5, nappal 5-10 fok között alakul a hőmérséklet, de északkeleten csupán 2, 5 fok valószínű.