Randalírozó vadállatok miatt kerülnek elő a puskák Pécsett

2016. december 16. 10:50 2016. dec. 16. 10:50

Belterületi vadászat indult a baranyai megyeszékhelyen, mivel rettentően elpofátlanodtak a szarvasok és a vaddisznók.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a pécsi Makár-tető – Völgyi dűlő – Felsőmakár dűlő által határolt erdős területen rendszeresen megjelenő szarvasok és vaddisznók miatt lakossági bejelentések érkeztek, mert a vadak feldúlták a házikerteket, és állandó jelenlétükkel veszélyeztetik az ott élők testi épségét.

A terület nincs közvetlen kapcsolatban vadászható vadászterülettel, a vadak átterelésére nincs lehetőség, ezért a kártékony vadállomány eltávolításának egyetlen lehetséges módja a vaddisznók és szarvasok belterületi vadászata.

Mindezek miatt a rendőrség rábólintott a belterületi vadászatra. December 15-e és 2017. február 28-a között a csillagászati napnyugtát követő 1 óra és a csillagászati napkeltét megelőző 1 óra közötti időszakban (rendőrről magyarra fordítva: este és éjjel, sötétben - szerk.) a Hosszúcser Vadászegylet kérelme alapján belterületi vadászatot engedélyezett.

A belterületi vadászattal érintett terület:

a Völgyi dűlő, a Felsőmakár dűlő, a Magyarürögi út és a Tiborc utca által határolt terület.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a lakosság figyelmét, hogy az érintett területen fokozott figyelemmel közlekedjenek.