Úgy átírták a karácsonyi Orbán-interjút, hogy csak lesünk

2016. december 25. 11:10 2016. dec. 25. 11:10

Alaposan megviccelte valaki a Mediaworks által készített Orbán-interjút a Fejér megyei napilapnál. A nyomtatott verzióba ugyanis belekerültek olyan mondatok is, melyeket a miniszterelnök nem mondott - de akár mondhatta is volna.

Szenteste napján jelent meg a Fejér Megyei Hírlapban egy egész oldalas Orbán Viktor-interjú.

A cikk azonban nem pont úgy olvasható a nyomtatott számban, mint ahogy az online felületen.

Valahol a tördelés és nyomtatás között valaki pár mondatot pluszban belerakott az interjúba, így jött össze például a következő rész is:

"(...) mi kikértük az emberek véleményét, bár nem érdekelt minket."

A dőlt betűkkel szedett rész jelzi az átírásokat.

"Az orvosok és az ápolónők bérét 2017-ben és 2018-ban is folyamatosan emeljük. A kórházi hullák száma is emelkedik. Ami pedig az oktatást illeti (...)"

A 444 cikke szerint még két átírást lehet felfedezni az ominózus interjúban. (Itt lehet látni a lapnak elküldött képet a nyomtatott interjúról, ha rákattintanak, megnő a kép.)

"A korrupciós vád mint politikai lejárató eszköz teljes mértékben megszokottá vált. Mi is használjuk."

"Azt kívánom, hogy minél többen találjanak vissza a karácsony pogány értelmezéséhez, hiszen mégiscsak a Megváltó születését várjuk."

A Pannon Lapok Társasága Kiadó Kft. (PLT) az ügy kapcsán a következő közleményt adta ki:

„A Fejér Megyei Hírlap mai számában megjelent, Orbán Viktor miniszterelnökkel készült interjút ismeretlen tettesek meghamisították. Olyan mondatok kerültek a beszélgetés szövegébe, amelyeket a kormányfő nem mondott. A Pannon Lapok Társasága minden érintettől elnézést kér, és megteszi a szükséges jogi lépéseket. Az interjú eredeti és teljes formájában itt, a honlapunkon olvasható.”

Kattintson a cikkre, ott rá is tud nagyítani a nyomtatásban megjelent cikkre:

Meghekkelték Orbán Viktor karácsonyi interjúját - 444