Borongós napokkal érkezik a szilveszter

2016. december 26. 13:04 2016. dec. 26. 13:04

Szürkeség, ónos eső, havas eső, viharos szél - ezt tartogatja az év utolsó hete.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint december 27-én, kedden napközben napos-gomolyfelhős idő várható felhőátvonulásokkal, egy-egy záporral, hózáporral, majd estétől a Dunántúlon és északon újra megnövekszik a felhőzet. Ekkor a Dunántúlon elszórtan, északon, északkeleten egy-egy helyen előfordulhat eső, ónos eső, főleg a dunántúli hegyekben havazás. A nyugati, északnyugati szél a középső területeken viharossá fokozódik. A maximális széllökések elérik a 90 km/h-t. Délnyugaton és északkeleten lesz legkevésbé szeles az idő. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2, +4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3, 9 fok között valószínű.

Szerdán a Dunántúl nyugati felében, illetve északkeleten változóan, másutt jobbára gyengén felhős lesz az ég. A Dunántúlon több helyen várható csapadék: az eső, ónos eső mellett havas eső, hó is lehet. Északkeleten csupán gyenge havazás, futó hózáporok alakulhatnak ki. Az erős északi, északnyugati szelet helyenként viharos széllökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3, +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1, 6 fok között alakul.

Csütörtökön többnyire gyengén felhős, napos idő várható, de a Dunától keletre időszakosan több lesz a felhő. Elsősorban a Dunától keletre fordulhat elő néhol hózápor. Az élénk északi, északkeleti szelet elsősorban a Tiszántúlon kísérhetik erős széllökések, majd estére mindenütt mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0, -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0, +4 fok között alakul majd a szakemberek szerint.

Pénteken az éjszaka képződő köd nem mindenhol oszlik fel napközben, ezért borult, ködös és derült területek egyaránt lehetnek. Gyenge marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5, -10, a legmagasabb nappali hőmérséklet +2, -4 fok között alakul.