Megvan a félmilliárd a hiper-szuper Misina-tetőre

2017. január 2. 10:41 2017. jan. 2. 10:41

Rábólintottak Pécs 500 millió forintos pályázatára, melyből ráncba szedik az egykor szebb napokat is látott Misina-tetőt. A munkálatok a tervek szerint 2018 elejére készülnek el.

A Misina-tető fejlesztésének tervéről utoljára október végén írtuk, mikor a pécsi közgyűlés felhatalmazta Páva Zsolt polgármestert, hogy aláírja erről szóló támogatási szerződést. 2017 első hétfőjén az önkormányzat arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy a város nevében a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. összesen négy pályázatot nyújtott be, melyek közül a második a „Misina tető fejlesztése” című összesen 500 millió forint támogatásban részesült.

A pénzből a tervek szerint megújul a Misina-tető környezete, felnőtt- és gyermekjátszótérrel bővül, felújítják a parkolókat, térfigyelő kamerákat helyeznek ki, fejlesztik a buszfordulót is. A város megvásárolja a volt Misina Étterem épületét, ahol a földszinten az eredeti éttermi funkció mellett információs pont jön létre, az emeleten pedig egy kiállítóteret és egy kávézót alakítanak ki. Az önkormányzat tervei szerint az épület tetején a téli időszakban korcsolyapálya, a nyári hónapokban pedig minigolf pálya várja majd a vendégeket.

A korcsolyapálya ötletét Páva Zsolt 2014-es polgármesteri kampányában is bejátszotta, akkor még a tévétoronyba szánták a létesítményt.

A félmilliárd forintból a tévétorony is megújul, a város egyik jelképe korszerű, LED-es megvilágítást kap, emellett megújul a kiállítószintje is.

A munkálatok a tervek szerint 2018 elejére fejeződnek be.