Életveszélyes verés és kifosztás lett az iddogálás vége

2017. január 12. 11:45 2017. jan. 12. 11:45

Két hajléktalan verekedett össze még tavaly tavasszal Kaposváron - a vége az lett, hogy a fiatalabb megverte az idősebbet

A Somogy Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette és kifosztás bűntette miatt emelt vádat egy 23 éves kaposvári férfival szemben.

A közleményük szerint 2016 tavaszán két hajléktalan Kaposváron egy társaságban egy üvegvisszaváltónál italozott. A két ittas férfi között szóváltás alakult ki, majd a vádlott a 60 éves áldozatát ököllel arcul ütötte, a földre eső sértettet fejbe, oldalba rúgta, végül pedig magára hagyta.

Rövid idő múlva visszament a még mindig ájultan fekvő sértetthez, elvette a sértett 535 forintját, a szatyrát a benne lévő orvosi iratokkal és élelmiszerekkel együtt, lehúzta róla a nadrágját és a cipőjét, majd megrúgta és meg is taposta. Cselekményét a járókelők észlelték és a rendőröket értesítették, akik a férfit a helyszínen elfogták.

A bántalmazott férfit a mentők életveszélyes állapotban szállították kórházba.

Az ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta.