Dombóvár kitekerte magának a bicikliutat

2017. január 12. 12:18 2017. jan. 12. 12:18

A szerdai magyar közlönyben jelent meg a 2019-ig felépíteni tervezett hazai kerékpárutak listája. A dombóvári polgármester nagy terve is szerepel a leendő fejlesztések között: Siófoktól Pécsig megépülhet a bringasztráda.

A tervezett fejlesztésekről a HVG írt.

Összesen 7 milliárd forintot fordítanának a kerékpárhálózat fejlesztésére 2019-ig. A kormány tervei közül több is érinti a régiót. Megépülhet például a Pécs-Siklós (55 kilométer) és a Szigetvár-Kaposvár (40 kilométer) szakasz.

A tervek között szerepel a Siófok-Dombóvár (84 kilométer) és a Dombóvár-Pécs (52 kilométer) kerékpárút is. Ez azért érdekes, mert a terv ötletgazdája Szabó Loránd, Dombóvár polgármestere, aki az elképzelést annak idején drótszamár nyergében népszerűsítette.

Szabó elképzelése egy olyan kerékpárút Siófoktól a horvát határig, vagy akár Eszékig, ha a déli szomszédok is beszállnak, amely turisztikai célpontokat köt össze. Ha a kormány valóban megépíti a Siófok-Dombóvár-Pécs szakaszt, azzal a koncepció jelentős része meg is valósul.

- Úgy tűnik, nem tekertünk hiába esőben, hóban, szélben – mondta Szabó Loránd a kerékpártúra mostoha körülményeire utalva.

- A jelek szerint az is megtérült, hogy a Dombóvár és Tamási közötti települések terhét átvállaltuk, ami a tervezést illeti.