A helyi Fidesz megmondta a fideszes városvezetésnek, hogy kell irányítani a várost

2017. január 15. 14:50 2017. jan. 15. 14:50

Iránymutatást adott a pécsi Fidesz a városvezetésnek Pécs irányítására. A párt Központi Bizottsága egyben olyan égető kérdésekre keresi a választ, mint hogy "ki a felelős a magasházért". Tecciktudni, akinek a kalapács az egyetlen szerszáma...

"A Fidesz pécsi elnöksége mérleget vont az elmúlt évről és iránymutatást adott a városvezetésnek az idei esztendőre, emellett Hoppál Péter az elért sikerekről is beszámolt" - olvasható a pécsi önkormányzati portál cikke a helyi Fidesz év eleji sajtótájékoztatójáról.

Hoppál Péter iránymutató elvtárs ("köszönjük néked...") szerint 2010-ben még Pécsen 12 százalékos volt a munkanélküliség, az mostanra 7 százalékra csökkent, az országos pedig 4,5 százalékra esett vissza.

Igen ám, csakhogy az a 7 százalék az igazából a KSH jelentése szerint inkább 7,7 százalék, amivel Baranya a negyedik legrosszabb statisztikájú megye lett - még Borsod is jobb eredményt mutatott. Tavaly egyébként 9,3 százalékon állt a KSH megyei jelentése szerint ez az arány.

Az is kiderült a cikkből, Pécsnek csak "pár százmilliós a hiánya" de amúgy nagyjából egyensúlyban van a város - bagatell összeg. Meg hogy az elmúlt két évben hat új munkáltató is letelepedett Pécsen, ahová majd a 30 milliárdos TOP-források is lassan beúsznak.

"Ugyanakkor a szocialista városvezetés idején kialakult számos probléma, amely még megoldásra vár, ezért munkacsoportot hoztak létre. A Juhászné Müllner Marianna által elnökölt ideiglenes testület havonta egy-egy problémakört elemez és dolgoz fel, felderítve, hogy miként kezdődtek és hol tartanak jelenleg. Elsőként a Magasházzal foglalkoznak majd, de a Jókai tér régi burkolatát és az IMS-technológiával épült iskolákat is kivesézik hamarosan." - olvasható a cikkben, nekünk meg lenne egy tippünk, hogy ki is lesz a hibás mindezekért.

Igen, pontosan, de még a kommunisták is, hetedíziglen visszamenőleg.

Mivel a rezsibiztos felől megint új szelek fújnak, nem lennénk meglepve, ha lassan újraélesztenék a civil támogatásokat vizsgáló eseti bizottságot is, hadd reszkessenek a pécsi sötétben bujkáló, nemzetközi (vesd össze: "Pécsen világhírű") álciviljei.