Nem indítja Tiffánt a Fidesz egyéni országgyűlési képviselőként?

2017. január 14. 12:05 2017. jan. 14. 12:05

Nem indítja 2018-ban egyéni országgyűlési képviselőként a Fidesz Tiffán Zsoltot - értesült az atv.hu.

Hivatalos lista még nincs, Orbán Viktor azonban már eldöntötte, hogy 2018-ban kiket indít el a 106 egyéni országgyűlési képviselői körzetben a Fidesz. Tiffán Zsolt nincs rajta a listán - adta hírül az atv.hu.

"A hivatalosan még nem véglegesített Fidesz-KDNP jelöltek kiválasztása azért is fontos a miniszterelnök számára, mert a központi költségvetési pénzeket és az uniós forrásokat célzottan, az egyéni jelölt választási győzelmét megalapozva „irányítják” majd egy-egy körzetbe. Másrészt minimalizálni szeretnék a kockázatokat, azaz a lehetséges támadási felületeket.

Volt, aki idézte Orbán Viktornak a korrupciós botrányokkal kapcsolatos, zárt körben a Mengyi Roland-ügy apropóján korábban elhangzott figyelmeztetését: „Roland példája is azt mutatja, hogy akármit is tesz, mindenki saját magáért felelős.”

Ezért is okozott némi meglepetést a fideszesek között is, hogy Dobogókőn az elnökségi ülésen nyilvánvalóvá vált, hogy Mengyi Rolanddal illetve a szintén korrupciógyanús ügyekbe keveredett Tiffán Zsolttal szemben Orbán Viktornak nem áll szándékában elengedni Simonka György kezét" - olvasható a cikkben.

Az atv.hu már karácsony előtt is pedzegette Tiffán Zsolt eltávolítását, akkor a Pécsi STOP meg is kereste emailben a képviselőt. A hébérek ura azonban azóta sem válaszolt kérdéseinkre.