Somogyban is látogatási tilalom van az influenza miatt

2017. január 18. 10:27 2017. jan. 18. 10:27

Határozatlan időre szóló látogatási tilalmat rendeltek el az influenza miatt január 18-tól kezdve a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház valamennyi telephelyén. Az intézkedés Kaposvár mellett a marcali kórházat is érinti.

Látogatási tilalmat rendelt el a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház igazgatótanácsa szerdától határozatlan ideig az intézmény egész területén és valamennyi telephelyén, az influenzaszerű megbetegedések terjedésének megelőzése miatt - olvasható a sonline.hu cikkében.

A látogatási tilalom az ÁNTSZ honlapján található információk szerint kiterjed a marcali kórház valamennyi osztályára is.

Somogy megyében idén gyorsabban jött az influenza, mint tavaly, a megyei kormányhivatal sajtóreferense úgy nyilatkozott, "az idén már a második héten meghaladta a százezer lakosra jutó betegszám a járványküszöböt, míg az előző évben később indult meg a járvány."

A megyében az influenza A-típusát eddig három betegnél mutatták ki, maga a megbetegedések száma az óvodás korúaknál volt a legmagasabb - olvasható a cikkben.

Amint arról kedden beszámoltunk, Baranyában január 17-én visszavonásig látogatási tilalmat rendelt el a mohácsi kórház igazgatója az intézmény négy osztályán. Az influenzától védik a betegeket, a régióban a mostani járvány kitörése óta ez az első ilyen intézkedés.