Éppen megközelíthetetlen területet fejlesztene Pécs

2017. január 20. 11:28 2017. jan. 20. 11:28

Macerás télen eljutni a pécsi TV-toronyhoz közúton, ugyanis az útszakasz eléggé hátul van a takarítási sorrendben. Pécs önkormányzata azonban újraélesztené a turizmust a területen egy félmilliárdos fejlesztéssel - nagy kérdés, hogy ebből jut-e a téli síkosságmentesítésre.

Pécsen, hála a Mecseknek, több ideig megmarad a hó - ezt általában szeretik is kihasználni az emberek, ilyenkor megindulnak a hegyre, hogy ott szánkózhassanak, csúszkáljanak.

Csakhogy az oda vezető út a bama.hu cikke szerint autóval nem járható, a Dömörkapu térsége után jeges és havas az útfelület. Az utat a Magyar Közút kezeli, "az országos utak besorolásában ez az út (66306 sz.) „fehér” besorolású, ami azt jelenti, hogy a síkosság mentesítésére csak akkor kerül sor, ha az útkezelő üzemmérnökség a nagy forgalmat bonyolító útjain a mentesítési munkálatokat befejezte" - olvasható a cikkben.

A Tüke Busz menetrend szerinti járatai már január 11-én nem tudtak a TV-toronyig közlekedni - pedig akkor még nem esett a hó -, az állapot egyébként január 14. óta folyamatos, a 35-35Y járatok csak a Dömörkapuig közlekednek a BIOKOM Mobilitási Központjának honlapja szerint.

Mindez azért fontos, mert Pécs önkormányzata meg szeretné újítani a Misina-tetőn álló TV-tornyot és környékét, hogy újra vonzó turisztikai célpont lehessen. Erre január elején 500 millió forintot nyert el a város egy pályázaton.

A tervekben több minden mellett a TV-torony mellett álló épület hasznosítása is szerepel, amelynek tetején nyáron minigolf-, télen pedig korcsolyapálya lenne. Ha minden jól megy, 2018-ban készülhet el a beruházás.

Nagy kérdés, hogy a beruházás átadása után télen, havas időszakban miképp is lehet majd eljutni a TV-toronyhoz, ha a közlekedéssel most is akadnak gondok.

Az üggyel kapcsolatban a Pécsi STOP megkereste a városházát, ha válaszolnak, frissítjük cikkünket.