Na, ki a hazaáruló?

2017. január 29. 10:29 2017. jan. 29. 10:29

Hát én, mert nem támogatom az olimpiát. Cserébe azonban ezért a kitüntető címért kérnék pár apróságot. Például Bencsik András és teljes családja összes veséjét, ha lesszíves.

Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője az Echo tévében lehazaárulózta azokat, akik aláírják az olimpiai népszavazást.

Rendben, legyen. Én ugye nem írhatom alá, mert csak vidéki vagyok, és hát az olimpiát köztudottan a fővárosiak pénzéből rendezik csak, de támogatom azokat, akik aláírják.

Akik természetesen hazaárulók egytől egyig.

Ám ha ez hazaárulás, akkor a legkevesebb az, hogy akik ezt mondják, és akik mindenáron végig akarják verni ezen a nyomorult országon Paks 2 után az olimpiát is, cserébe tegyenek meg pár apró gesztust.

Például magánvagyonukkal és személyi szabadságukkal garantálják, hogy az olimpia nyereséges lesz, és ezért jobb befektetés, mint az oktatás vagy az egészségügy.

Persze, bár az ötletgazdák, erőltetők és ezek hangos támogatói között vannak vagyonos emberek, nem biztos, hogy a vagyonuk fedezi majd az egyébként garantálható veszteséget. Ezért tegyék meg nekem, hogy önként hosszan börtönbe vonulnak, amiért előre megfontolt szándékkal elherdálták pesti és nem pesti emberek pénzét, a közvagyont.

Persze a kár majd ettől sem térül meg, így megtisztelhetnének azzal, hogy gyermekeik, feleségeik és a többi strómanjuk vagyonát is felajánlják. És ha nem elég, akkor 2025-ben ezek az emberek azonnal ajánlják fel saját és teljes családjuk drágább belső szerveit is a közvagyon drámai csökkenésének enyhítésére. Ha netán mégsem vonulnak börtönbe, ugye.

Gondolom, ez a pár apróság meg sem kottyan azoknak, akik egy olimpiára költenének ebben a nyomorultul legatyásodott koldusországban. Aki ilyen magas lóról ilyen magabiztosan hazaárulózik, gondolom, elég biztos a dolgában és abban, hogy ő és akiknek a hátsójában melegszik, a hazaárulókkal szemben az ország javát akarják.

Mi baj lehet, nem igaz?