Matyi Dezső maga mondta ki: vége az Alexandrának

2017. február 5. 10:45 2017. feb. 5. 10:45

Vége az Alexandra-cégbirodalomnak, ezt maga Matyi Dezső mondta el a TV2-nek.

Megszólalt végre maga Matyi Dezső is az Alexandra-cégbirodalom ügyei kapcsán (eddig csak nyilatkozatokat adott ki), és nem túl derűlátó.

A TV2 Tények Extra című műsorának adott interjújában (aminek egyelőre csak egy beharangozó, 3 és fél perces videója érhető el) ugyanis egy kérdésre azt válaszolta, hogy úgy gondolja, vége az Alexandrának.

Arról is beszélt, hogy három évig az úgynevezett tanácsadóira hallgatott, amit nem kellett volna, mert most emiatt van más kezében az Alexandra-könyvesbolthálózat. Ő morálisan érzi magát felelősnek a a kialakult ügyek miatt.

Az ügyről bővebben itt írtunk, a könyvesbolthálózat további sorsáról pedig ebben a cikkben olvashatnak többet.

Matyi korábban olyan közleményt adott ki, melyben azt írta, őt a tanácsadói megvezették, azonban a tanácsadók szerint (akik az Alexandra-cégbirodalom több éve húzódó pénzügyi nehézségeit voltak hivatottak megoldani) Matyi Dezsőék folyamatosan a cégbirodalom más vállalataiba pumpálták át a bevételeket, ezért alakult ki hárommilliárd forintos elszámolási vita az előző hónapokban az üzletláncokat igazgató Rainbow Üzletlánc Kft. és a könyvkereskedelemmel foglalkozó Könyvbazár Kft. között.