Lehűlés, hó és ónos eső jön

2017. február 5. 10:35 2017. feb. 5. 10:35

Tetszett a korai tavasz? El is felejtheti. Hétfőn jön a lehűlés, hoz esőt, havat, ónos esőt, fagypont körüli átlaghőmérsékletet, éjszaka mínuszokat. Téltábornok ellentámadásba lendül.

Túlnyomóan borult lesz az ég, többfelé valószínű eső, zápor, északkeleten néhol ónos eső is lehet, majd délután, este északon és nyugaton a csapadék havas esőbe, havazásba vált át. Az északi, északkeleti szél időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3, +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2, 7 fok között alakul – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Kicsit közelebbről: hétfőn többfelé előfordulhat eső, zápor az Időkép szerint. A csapadék szinte mindenhol eső lesz, de nyugaton néhol havas eső, havazás is előfordulhat. Feltámad az északi-északkeleti szél, 3 és 8 fok közé esik vissza a hőmérséklet.

Kedden folytatódik a lehűlés, az északnyugati, északi tájak kivételével még sokfelé kialakulhat havas eső, havazás. Többfelé élénk, északkeleten erős lesz az északias szél. A csúcshőmérséklet fagypont körül alakul.

Szerdán helyenként még délen és keleten lehet gyenge havazás, hószállingózás. Északkeleten és északnyugaton élénk marad a szél. Hajnalra mindenhol fagypont alá megy a hőmérséklet, helyenként -10 fokot is mérhetünk, nappal -3, +3 fok valószínű.