Jön a havazás, reggelre már fehér lehet a Mecsek

2017. február 6. 15:42 2017. feb. 6. 15:42

Baranyára is figyelmeztetést adtak ki a várható havazás miatt keddre, a prognózis szerint a Mecsek már az éjjel felveheti téli ruháját.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint a hétfőn még szinte mindenhol eső várható, majd keddre virradó éjszaka a Dunántúlon és északon már havas esőbe, havazásba vált a csapadékforma. Reggelig főként a Dunántúl magasabban fekvő területein (Bakony, Mecsek) pár centi, helyenként akár 5 centimétert meghaladó hó hullhat.

A prognózis szerint kis valószínűséggel az éjszakai, reggeli órákban északkeleten kis mennyiségben ónos eső sem kizárt. Kedden az intenzívebb csapadék fokozatosan a déli és keleti országrészre szorul vissza, miközben a hideg levegő beáramlásával még inkább a havas eső, havazás lesz a jellemző, a tisztán eső forma délkeletre szorul vissza. Leginkább a Mecsek környékén, az Északi-középhegység keleti részén, majd estétől az Alföld északkeleti részén Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében hullhat pár cm, helyenként 5 centit meghaladó hó.

A meteorológia a várható időjárás miatt keddre több megyére, köztük Baranyára is figyelmeztető előrejelzést adott ki.