Az önkormányzat kipörgeti a három cseresznyét az eredménytérképpel

2017. február 7. 15:17 2017. feb. 7. 15:17

Eredménytérképpel kedveskedett a pécsieknek a város önkormányzata, ezen keresztül 2009-től kezdve lehet nyomon követni, mire is kapott és kap jelenleg is a megyeszékhely 67 milliárd forintot. A térképnek helyet adó honlap alján úgy pörögnek a milliárdok, mint egyszeri nyerőgépen a cseresznyék.

Mostantól eredménytérképen is lehet követni Pécsen, hogy 2009-től kezdve mire is kapott a megyeszékhely uniós és hazai forrásokból több mint 67 milliárd forintot, erről Páva Zsolt fideszes polgármester számolt be február 7-ei sajtótájékoztatóján.

"Páva Zsolt emlékeztetett arra, hogy soha nem látott mértékben nyíltak meg Pécs számára hazai és európai uniós városfejlesztési források. Ezen források, pénzek jó része pedig kormányzati közvetítéssel és segítséggel érkezik Pécsre. A programok kötelező eleme az úgynevezett „nyilvánosságbiztosítás”, vagyis az, hogy ezekről a pénzekről és felhasználásukról az önkormányzatok beszámoljanak, többnyire a sajtóban. Pécs viszont eggyel tovább ment.

- Mi nem akartuk ezt kötelező elemként letudni, hanem tovább gondoltuk. Azt szeretnénk, hogy a pécsiek pontosan követni tudják, mire mennek el ezek a milliók, amelyek a kormány partnerségének köszönhetően Pécsre érkeztek és érkeznek ezekben a percekben is. És azt is szeretnénk, ha pontosan látnák, mire költjük a város pénzét is – magyarázta a sajtótájékoztatón Páva Zsolt"

- olvasható az önkormányzati sajtóanyagban.

A pecs2020.pecs.hu honlapon bárki nyomom követheti a fejlesztéseket, még azokat is, amelyek el sem indultak.

A térkép alatt pedig úgy pörgeti a milliárdokat a számláló, mintha nem lenne holnap.