Olyan történik most hétvégén, amire nem mostanában volt példa

2017. február 9. 13:48 2017. feb. 9. 13:48

Ön sem emlékszik, hogy mikor is sütötte utoljára a nap az arcát, mert reggeltől estig szürkeségben botorkál kedvetlenül? Olyan hírt mondunk, amitől felderül az arca!

Az Időkép előrejelzése szerint az érkező hétvége megtöri a szürkeség monotonitását, lesznek ugyan felhős területek is, de néhány órára előbújhat a rég nem látott nap is.

A prognózis szerint pénteken a Dunántúlon, délen és helyenként északkeleten megélénkül a keleti-délkeleti szél, ennek köszönhetően ezeken a tájakon felszakadozhat a felhőzet, egy-két órás napos időszakra is van kilátás.

Máshol azonban még felhősebb, borongósabb lesz az idő, reggel az Alföldön párás, ködös körzetek is lehetnek. Jó hír, hogy csapadékra nincs kilátás, maximum gyenge hószállingózás alakulhat ki. A hajnali -1, -5 fokot napközben +1 és +6 fok közötti értékek követik.

A hétvégén is a Dunántúlon, délen és helyenként északkeleten támadhat fel a délkeleti szél, emiatt errefelé lehet ismét némi napsütéses idő. Máshol még a felhők fognak nyerésre állni, a csapadék elkerül minket, maximum nyugaton szállingózhat némi hó.

Hűvösebbek lesznek a hajnalok, sokfelé -5 foknál is alacsonyabb értéket mutathat a hőmérő, nappal 1-6 fok közé melegedhet a levegő.