Hétfőtől nagy ellenőrzés jön az utakon

2017. február 12. 09:06 2017. feb. 12. 09:06

TISPOL-akciót tart a rendőrség február 13-a és 18-a között az ország egész területén, az ellenőrzés során a teherautókra és az autóbuszokra fókuszálnak.

A TISPOL Műveleti Csoport éves ellenőrzési terve alapján a rendőrség Magyarország egész területén 2017. február 13. és 18. között a nehéz tehergépkocsik és autóbuszok fokozott közúti ellenőrzését végzi - közölte honlapján a rendőrség.

Ennek során elsősorban a vezetési- és pihenőidővel, valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok megtartását, valamint a beutazás, illetve belföldön tartózkodás jogszerűségét vizsgálják.

Az ellenőrzés kiterjed az illegális migráció, az embercsempészet, a kábítószerrel, valamint lőfegyverrel kapcsolatos, illetve a vagyon elleni bűncselekmények felderítésére, megszakítására is.

A TISPOL Truck & Bus európai szintű ellenőrzés akció a TISPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) tagállamok által végrehajtott, európai szintű, összehangolt közúti ellenőrzés.

Évente többször tartanak ilyen TISPOL-ellenőrzést mindig más helyezve a fókuszba. Decemberben az ittas vagy bódult állapotban lévő járművezetők kiszűrésére irányult az ellenőrzés, akkor három nap alatt 30 ezer autóst ellenőriztek a hatóság munkatársai.