Ködbe fullad az ország, Baranyára is kiadták a figyelmeztetést

2017. február 14. 08:12 2017. feb. 14. 08:12

Tizennégy megyére, köztük Baranyára és Tolnára adott ki a sűrű és tartós köd miatt figyelmeztető előrejelzést az Országos Meteorológiai Szolgálat. A ködös területeken ónos szitálás és hószállingózás is lehet.

Figyelmeztető előrejelzést adott ki keddre (február 14.) az Országos Meteorológiai Szolgálat tizennégy megyére a tartós és sűrű köd veszélye miatt.

Az érintett megyék: Pest, Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Békés, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Bács-Kiskun, Komárom-Esztergom, Fejér, Tolna és Baranya.

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint az északkeleti országrész mellett a Duna-Tisza közén, Dunántúl déli és keleti részén is helyenként sűrű köd képződhet. A ködös, borult területeken hószállingózás, ónos szitálás néhol kialakulhat. Kedden napközben lassan az ország délkeleti harmada fölé húzódhat vissza a köd és az alacsonyabb szintű felhőzet.

A köddel érintett területeken a látótávolság pár száz méterre csökkenhet, a köd pedig több órán keresztül is megmaradhat az OMSZ figyelmeztetése szerint.