Milliókat fizethet a község a vagyonfelmérésért

2017. február 15. 11:23 2017. feb. 15. 11:23

Az immár jogerős ítélet alapján Csikóstőttőst a több mint 2,5 millió forint mellett annak kamatai és a perköltség is terheli. A dombóvári vízműnek maradt adósa a település, amelyet kezdetben tucatnyi falu követett.

A történet előzménye, hogy 2012-ben a Dombóváron és térségében szolgáltató vízmű megrendelte a kezelésében lévő közművagyon felmérését. Ezt egy kft. el is végezte bruttó 31,4 millió forintért. A felperes szolgáltató 2013 nyarán számlázta tovább Csikóstőttősnek a rá eső részt, 2,8 millió forintot, ám az önkormányzat nem fizetett, többszöri felszólításra sem.

Az ügyben első fokon a vízmű nyert, ezt az ítéletet hagyta helyben nemrég a másodfokon eljáró bíróság is. Annyi különbséggel, hogy a perköltséget is, több mint 320 ezer forintot szintén Csikóstőttősnek kell állnia. A Szekszárdi Törvényszék döntése szerint emellett 2,64 millió forinttal és kamataival tartozik a település a vagyonfelmérésért.

Szabó Loránd, Dombóvár polgármestere korábban elmondta: az igazi baj az, hogy Pintér Szilárd, csikóstőttősi kollégája más települések vezetőire is nagy hatással volt.

Aztán a települések egymás után kezdték kifizetni a vízmű felé fennálló tartozásukat. A végére négy település maradt, de mára velük is sikerült megegyezni. A dombóvári polgármester elmondta: van, aki akár részletfizetést is kaphat, a kamatokat pedig egyetlen településsel szemben sem számolta fel a vízmű. Kiéve Csikóstőttőst, ahol ezt a bíróság állapította meg.